ANNONS

Ny brandstation byggs i Häggvik

Räddningstjänst.
Brandkåren Attunda får en ny brandstation - vid Häggviks handelsplats.

Igår kväll godkände kommunen en markanvisning för tomten vid Statoil-macken.
ANNONS

Att Brandkåren Attunda behöver nya lokaler har varit känt sedan länge. Nu står det kalrt att den nya brandstationen ska byggas i Häggvik.

Det är tomten vid Statoil Häggvik, mellan E4, Norrortsleden och Norrvikenleden som är aktuell.

Under onsdagens möte i stadsbyggnadsnämnden godkändes en markanvisning och med en tomträttsupplåtelse på upp till 10 000 kvadratmeter, varad 3500 kvadratmeter får bebyggas.

– Den nya brandstationen kommer erbjuda en ökad tillgänglighet, hållbara lösningar för framtiden och bättre förutsättningar för en effektiv service till såväl Sollentunaborna men även regionen som helhet, säger Ida Texell, förbundsdirektör/räddningschef vid Brandkåren Attunda i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att de nuvarande lokalerna vid Pommernvägen inte har kapacitet nog för att leva upp till verksamhetens krav. Det är inte lämpligt att bygga ut på nuvarande plats och därför beslutade nämnden att marken vid Statoil passar bra för ändamålet.

Området ägs av kommunen och upplåtelsetiden sträcker sig upp till 30 år. En ny detaljplan kommer att tas fram, och kostnaderna för utbyggnad av gata och allmän plats kommer att bekostas av Sollentuna kommun.

I pressmeddelandet uttrycker stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (M) glädje över att kommunen och brandkåren hittat en lösning som skapar bra förutsättningar för verksamheten.

– Brandkåren Attunda är en mycket betydelsefull del av kommunens trygghetsarbete och med dessa nya lokaler får de möjlighet att utveckla sin verksamhet till kommunens och hela länets bästa. Vi är stolta över Brandkåren Attunda och det arbete de utför, säger Thomas Ardenfors.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.