Inget beslut om rivning – beslutspunkt ströks

Ännu oklart när Norrbergsskolan kommer att rivas.
Ännu oklart när Norrbergsskolan kommer att rivas.
Det blev inget beslut om vem som ska riva Norrbergsskolan i Vaxholms kommunstyrelse i går. Enligt uppgifter till Mitt i ströks punkten, eftersom centern och miljöpartiet hoppat av.

Mitt i har sökt centerpartiets och miljöpartiets företrädare i Vaxholm för en kommentar till vad som hände på kommunstyrelsens sammanträde igår. Enligt Jan-Olof Schill, ledamot för S, hade punkten ”Tilldelningsbeslut om rivningsentreprenad” dvs beslut om vem som ska riva Norrbergsskolan helt enkelt strukits när på gårdagens möte skulle hållas.

– Det var total tystnad, det var ingen i majoriteten som ville kommentera det.

Blev du förvånad?

– Nej, det har väl känts så ett tag. Ju närmare valet desto svårare är det för alla partier att stå bakom detta beslut. Många väljare ju tveksamma.

Rivningsmotståndare jublade…

Enligt uppgifter till Mitt i var det centerpartiet och miljöpartiet som innan mötet satte ner foten och fick beslutspunkten struken. I Föreningen bevara Norrberget var man inte sena med att jubla:

– Äntligen! Nu kan Vaxholmsborna andas ut fram till valet, säger föreningens ordförande Catarina Baldo Zagadou.

…men kan ha jublat för tidigt

Men enligt Jan-Olof Schill (S) har partierna som ännu vill genomföra rivningen – M och L – som det verkar – fortfarande chans att utse entreprenören – i kommunstyrelsens planeringsutskott. Det består av bara sex ledamöter. I ett läge med tre röster mot tre kan ordföranden Lars Lindgren (M) då avgöra med sin utslagsröst.