ANNONS

Beslut om Roslagsbanan överklagade – nytt avtal dröjer

Roslagsbanan Åkersberga station
SL:s kontrakt med Arriva löper ut i början av nästa år.
Arriva blir av med driften av Roslagsbanan från och med april nästa år. Men Arriva menar att upphandlingen av ny entreprenör inte har gått rätt till och har nu överklagat beslutet. Det gör att inget nytt avtal ännu får tecknas. Även Keolis har överklagat.
ANNONS

Arriva tappar från och med april 2021 driften av Roslagsbanan och busstrafiken i norrort till Transdev Sverige AB, efter beslut av Trafiknämnden i Region Stockholm.

SL förlänger inte med Arriva

De nya avtalen ska bland annat få fler att resa med kollektivtrafiken. Men nu har Arriva valt att överklaga och begärt en överprövning av tilldelningsesluten.

Bolaget menar bland annat att det måste tas hänsyn till den pågående pandemin i förhandlingen om ny utförare. Arriva skriver i överklagandet att man räknar med att pandemin även på längre sikt kommer att leda till minskat resande med kollektivtrafiken och att det är en faktor som är viktig i upphandlingen.

– Arriva har inte som tradition att begära överprövning. Det är ett beslut som måste övervägas noga, särskilt när man är den som tidigare haft uppdraget. Men i det här fallet anser vi att det finns grund för en överprövning då vi har identifierat brister i hanteringen av covid-19 samt i samband med förhandlingen och utvärderingen säger Johan Åhlander, vd för Arriva Sverige AB i ett pressmeddelande.

Nytt avtal dröjer

Begäran om överprövning har lämnats till förvaltningsrätten och i väntan på besked från rätten gäller så kallad förlängd avtalsspärr gälla, vilket betyder att inget nytt avtal får tecknas.

Keolis ser brister i upphandlingen

Även Keolis, som också lämnade anbud i upphandlingen, meddelar att man har överklagat tilldelningsbeslutet. Orsaken är att bolaget ser brister i upphandlingen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.