ANNONS

Inget beslut om skyddsjakt togs på mötet

Södertörnsvargen intill Tyresta bys parkering på tisdagsmorgonen.
Inget beslut om skyddsjakt på Södertörnsvargen togs på tisdagen.
Emelie Nyman på länsstyrelsen.
Emelie Nyman, presskommunikatör på länsstyrelsen.
Länsstyrelsen avvaktar med beslut om skyddsjakt på Södertörnsvargen. Ansökningarna kan inte färdigbehandlas förrän observationerna och spåren sammanställts.
ANNONS

Emelie Nyman, presskommunikatör på länsstyrelsen i Stockholm, uppger på onsdagsmorgonen för Mitt i att inget beslut om skyddsjakt på Södertörnsvargen togs på tisdagen.

På tisdagen hölls ett internt möte på länsstyrelsen om Södertörnsvargen, men man har ännu inte hunnit samlat allt underlag för att ta ställning till de två aktuella ansökningar som finns om skyddsjakt.

400 observationer gjorda

Det finns förutom de två ansökningarna två begäran om att länstyrelsen själva ska pröva skyddsjakt, enligt Arne Söderberg, rovdjurshandläggare på –

– Det togs inget beslut om skyddsjakt i går (tisdag red anm). Det pågår fortfarande sammanställning av de cirka 400 observationer som inkommit av vargtiken samt att Länsstyrelsens personal är ute och kvalitetssäkrar. En sammanställning av detta ska göras för att kunna ta ställning till de ansökningar som kommit in”, säger Emelie Nyman till Mitt i.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.