Inga beslut om Sturekvarteren före valet

Ombyggnaden av Stureplan tas inte upp av politikerna före valet.
Ombyggnaden av Stureplan tas inte upp av politikerna före valet.
Liberalerna ville ha svar före valet hur det går med Stureplanerna – men något besked kommer inte ges.
"Svagt politiskt ledarskap", säger Liberalerna.
"Oseriös kritik" svarar stadsbyggnadsborgarrådet.

Planerna att bygga om Sturekvarteren återremitterades i november 2017 till stadsbyggnadskontoret av politikerna i nämnden. Bland annat ansågs rivningarna alltför omfattande och tjänstemännen fick gå tillbaka till ritbordet.

Liberalerna har under året bett om en en lägesrapport som beskriver huruvida stadsbyggnadskontoret kommer att köra vidare med planerna att riva hus, eller om man bytt spår.

–  Att det inte finns en exakt plan får man respektera men man kan gott och vis redovisa hur man man tänker och berätta hur man går vidare, säger Björn Ljung, Liberalernas gruppledare i stadsbyggnadsnämnden.

Någon rapport kommer inte ges

Men det har blivit nobben från stadsbyggnadskontoret – och när det sista mötet i stadsbyggnadsnämnden före valet går av stapeln på onsdagskvällen kommer Sturekvarteren inte att tas upp.

– Det är ju egentligen rätt arrogant från den politiska ledningen och vi tycker man kan begära ett besked. Det är så himla svagt politiskt ledarskap, säger Björn Ljung (L).

Han menar att stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) vill lämna frågan till efter valet då det är en så pass het potatis.

Svarade i maj

Jan Valeskog säger till Mitt i att skrivelsen från Liberalerna om en lägesrapport besvarades i stadsbyggnadsnämnden i maj och att information kommer att ges när nya förslaget på detaljplan är klart.

 Det här är ett stort projekt och utredningarna pågår och kommer att redovisas för nämnden när de är klara, precis som i alla liknande nämndärenden, säger Jan Valeskog (S) stadsbyggnadsborgarråd och fortsätter:

– Att vilja föregå detta och dessutom framföra konspirationsteorier är inte seriöst.