ANNONS

I dag beslutas om naturreservat i Årstaskogen

Årstaskogen
Idag fattar kommunfullmäktige beslut om naturreservatet.
Det har varit en av höstens hetaste lokala frågor. Efter massiva protester backade politikerna något och föreslog att naturreservatet i Årstaskogen ska bli en hektar större.
I kväll fattar kommunfullmäktige beslut.
ANNONS

Att omvandla Årstaskogen till naturreservat har varit en politisk fråga i åratal. Ett förslag presenterades 2014. Så i somras tog planerna en ny riktning. Den röd-grön-rosa majoriteten vill bygga 1 000 bostäder i skogen och justerade gränserna för naturreservatet.

Väckte starka protester

Förslaget väckte starka protester bland Årstaborna. Snabbt bildades nätverket Bevara Årstaskogen som arbetar för att det inte ska byggas några bostäder alls i skogen. Nätverket har fått in 11 600 namnunderskrifter som vill bevara hela skogen.

Tusentals Årstabor valde att svara på stadens medborgarenkät, där majoriteten av de som svarade inte vill att det byggs alls i skogen.

Efter massiva protester backade politikerna något i november. Ett nytt förslag, som innebar att Trollparken inkluderades i reservatet, presenterades.

Det här innebär att naturreservatet blir en hektar större. Det är det förslaget som kommunfullmäktige ska fatta beslut om ikväll, den 29 januari.

ANNONS

Nätverket Bevara Årstaskogen vill dock att hela Årstaskogen ska vara oexploaterad. Som ett sista försök innan beslutet fattas har de skickat en skrivelse där de uppmanar kommunfullmäktige att slå ihop de yttre gränserna i förslaget från 2014 och 2017.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.