ANNONS

Här är besluten som ska rädda lokala företag

En timmes fri parkering, uteservering och förlängda fakturor – det är några av besluten som fattades på krisledningsnämndens sammanträde.
En timmes fri parkering, uteservering och förlängda fakturor – det är några av besluten som fattades på krisledningsnämndens sammanträde.
Med ett upptrappat coronaläge och social distansering blir många företag lidande. Nu vidtar därför Sundbybergs stad flera åtgärder för att underlätta för näringsidkarna under det anstränga läget.
– Vi befinner oss i ett extraordinärt och mycket ansträngt läge, säger Peter Schilling.
ANNONS

Igår kallade kommunen krisledningsnämnden till sammanträde i stadshuset. Mötet hölls vid 16-tiden på eftermiddagen och att ta fram förslag och åtgärder för att underlätta för näringslivet och äldreomsorgen under coronakrisen stod på agendan.

– Vi befinner oss i ett extraordinärt och mycket ansträngt läge. Samtidigt som vi alla måste göra allt vi kan för att minska smittspridningen måste vi tänka framåt. Våra företag behöver finnas kvar när den här krisen är över och därför är det oerhört viktigt att vi som stad och alla som bor i Sundbyberg gör vad vi kan för att stötta det lokala näringslivet, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling (S) i ett pressmeddelande på fredagsförmiddagen.

I nämnden är tolv ledamöter från samtliga partier i kommunfullmäktige representerade. Alla ska stå bakom de beslut som fattades igår eftermiddag.

Här är besluten som fattats

  • Företagare får förlängd tid, 90 dagar, att betala fakturor från Sundbybergs stad. Detta gäller lokalhyror men också tillstånd och tillsyn för serveringstillstånd, livsmedel, miljö- och hälsa och markupplåtelser.
  • Företagare kan bli beviljade avstånd med fakturor efter begäran.
  • Verksamhetskritiska tillstånds- och tillsynsärenden prioriteras, andra tillsynsbesök skjuts upp.
  • Kommunen kortar betaltiden för fakturor som de själva ska betala, för att möjliggöra ökad likviditet för näringslivet.
  • Säsongsstarten för uteserveringar får öppna redan i dag, 27 mars. Syftet är att underlätta för restauranger och caféer som vill flytta ut sin verksamhet på gator och torg och på så vis tillgängliggöra den ytterligare för kunderna.
  • En timmes avgiftsfri parkering införs i affärsnära lägen och högre avgift från och med andra timmen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.