ANNONS

Gullmarsplan eller Farsta – beskedet om Nobinas bussförändringar kommer under onsdagen

Mitt i Haninge kan avslöja att landstingets trafikförvaltning under onsdagen kommer med beskedet hur det går med busslinjerna 809, 809 C och 806.
ANNONS

Mitt i Haninge har i flera dagar sökt återkoppling från trafikförvaltningen i frågan om Nobinas föreslagna bussförändringar för att få reda på när förvaltningen ska ta beslutet. Det gäller för Haningeborna främst busslinjerna 809 Svartbäcken-Gullmarsplan, 809 C Svartbäcken-Stockholm C samt 806 Söderby-Gullmarsplan som alla föreslås få Farsta strand som slutstation.

Farsta strand skulle i så fall införas som slutstation senare under 2016.

När vi pratar med presstjänsten vid SL på onsdagsmorgonen för att få specifik tid för tjänstemännens beslut, så ber presstjänsten återigen, för tredje gången på några dagar, om att få återkomma. Men Mitt i Haninge erfar nu att trafikförvaltningen under onsdagen kommer presentera sitt beslut.

Nobina har under remisstidens gång fått väldigt mycket kritik mot förslaget, och har därför under remisstidens gång förändrat förslaget något och valt att införa avgångar på linje 806 i motrusningen. Det blir fyra avgångar per dag från Myrmalmsringen mot Sågen, och omvänt under eftermiddagen.

Mitt i har tidigare i vår berättat att direktbussarna 810 och 869 till Gullmarsplan räddas från nedläggning.