ANNONS

Besök ett flyktingläger – i Täby centrum

Genom ett par VR-glasögon kommer man få besöka en flicka i ett flyktingläger.
Genom ett par VR-glasögon kommer man få besöka en flicka i ett flyktingläger.
Barnrättsorganisationen Unicef öppnar en popup-butik i Täby centrum på lördag. Idén är helt ny och Täby är först ut. I butiken får man möjlighet att besöka en flicka i ett flyktingläger genom ett par VR-glasögon, och på söndag dyker Mark Levengood upp.
ANNONS

Runt om i världen pågår det katastrofer och krig, och i många fall är det barn som drabbas hårdast. Barnrättsorganisationen Unicef har i många år samlat in donationer och bidrag från personer på gatan, men nu satsar de på så kallade pop-up butiker i Stockholm – där Täby centrum är först ut.

– Det är ett mycket trevligt centrum och det bor många barnfamiljer och äldre i Täby som vi hoppas kan vara intresserade av det vi gör, men vi har så klart gåvor och donationer som passar alla, säger Åsa Tuvenvall, projektledare för Unicef Sverige.

Besök ett flyktingläger – genom VR-glasögon

För att få en bild av hur organisationen jobbar ute i fält har de utvecklat en film som besökare kan se genom ett par VR-glasögon, vilket innebär att tittaren får en 360-gradig upplevelse.

– I filmen får du träffa en flicka som bor i ett flyktingläger och du får också en möjlighet att se hur vi arbetar ute i fält. Man blir berörd på ett annat sätt eftersom det känns som att man är på plats. Vi hoppas att det ökar chanserna att få igång ett samtal om barns situation runt om i världen, säger Åsa Tuvenvall.

Mark Levengood besöker Täby

Som Världsförälder kan man ge en slant varje månad, och sedan bestämmer organisationen själva var pengarna bäst är lämpade. Butiken öppnar på lördag och tanken är att pop-up butiken kommer finnas på plats i alla fall till årsskiftet. På söndag dyker även organisationens ambassadör Mark Levengood upp för att prata om sitt arbete för utsatta barn.

– Vi hoppas att det kommer riktigt mycket folk, säger Åsa Tuvenvall.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.