Besprutade druvor såldes från städhyllan

De besprutade druvorna fick stå på städhyllan.
De besprutade druvorna fick stå på städhyllan.
På matbutiken i Näsbypark tyckte man att det var för mycket bekämpningsmedel på druvorna. Därför flyttades de från fruktavdelningen – till städhyllan.

– Kemikalier ska stå bland andra kemikalier, säger handlaren Joakim Skotte till Aftonbladet.

I vanliga fall säljs det bara ekologiska vindruvor hos Hemköp på Djursholmsvägen i Näsbypark. Men ibland tvingas butiken ändå ta hem vanliga druvor. Senaste gången som det blev på det sättet så valde handlaren Joakim Skotte att ta till en drastisk åtgärd.

För Aftonbladet berättar han att druvorna placerades bland rengöringsvätskor och diskmedel på städhyllan.

– Jag anser att det är väldigt mycket kemikalier på dem så då tycker jag att kemikalier ska stå bredvid andra kemikalier, på grovkemhyllan. Vi är en matbutik och vi borde ta lite större ansvar, säger Joakim Skotte till Aftonbladet.

Vindruvorna har samsats bredvid olika typer av städprodukter i fyra veckor nu. Under hyllan finns en text om varför druvorna hamnat där:

”Hej! Vi har valt att inte sälja vanliga vindruvor. Vi har placerat dessa vanliga vindruvor här, för att visa hur mycket kemikalier man besprutar dessa med. Ni hittar endast ekologiska vindruvor hos oss på Hemköp Alléns”

Joakim Skotte hoppas nu att fler butiker ska följa efter.

– Det är ingen känga mot den vanliga konsumenten, men vi som har koll borde hjälpa till. Vi gör det för att fler ska haka på och att priset ska gå ner på ekologiska vindruvor, säger Joakim Skotte till Aftonbladet.