Dömdes för beställningsmordet på Lidingö – nu överklagar samtliga

Här sköts den 57-årige mannen till döds i juni 2018.
Här sköts den 57-årige mannen till döds i juni 2018. Arkivbild.
Samtliga av de sex personer som dömdes i samband med det brutala mordet på en 57-årig man i Baggeby på Lidingö har överklagat sina domar till hovrätten.

Den 23-årige mannen som dömdes mot sitt nekande, till lagens strängaste straff, livstid, har överklagat sin dom och vill frias helt.

Mannen pekades ut som chaufför för flyktbilen men tingsrätten valde att gå på åklagarens linje som gör gällande att han varit så pass involverad i planeringen av mordet så att 23-åringen skulle dömas som gärningsman.

Polisinsatsen i Baggeby efter mordet på nationaldagen. Arkivbild. Foto: Mitt i

Höll i mordvapnet – dömdes till sluten ungdomsvård

18-åringen som enligt utredningen var den som höll i själva mordvapnet var vid tidpunkten för gärningen 17 år. Han dömdes till sluten ungdomsvård i 4 år. Även 18-åringen överlagar och  yrkar på att han ska frias.

Åklagaren överklagar

Tre unga män dömdes för medhjälp till mord. Här väljer åklagaren att överklaga domen mot 20-åringen. Från åklagarsidan menar man att utredningen har visat att 20-åringen har haft haft större delaktighet och inflytande i händelserna på Lidingö än vad Tingsrätten kommit fram till.

Åklagaren skriver: ”20-åringen har haft en central roll i både förberedelser, planering och utförande av mordet” och yrkar på att 20-åringen därför ska dömas för mord i Hovrätten.

20-åringen vill frias

Mannen själv har via sin försvarare överklagat samtliga punkter som hade i tingsrätten fällts för, däribland medhjälp till mord i samband med att den 57-årige mannen sköts till döds i Baggeby sommaren 2018.