Bestals på sista bilderna av systerdottern

På mobilen hade Elham Norouzi sista bilderna på systerdottern Jasmine.
På mobilen hade Elham Norouzi sista bilderna på systerdottern Jasmine.
Elham Norouzi bestals i lördags på sin jacka, där hon bland annat hade mobilen. Där förvarade hon de sista bilderna på sin systerdotter som tog livet av sig i somras.
– Allt annat materiellt går att ersätta, de får behålla allt. Till och med mobilen. Jag vill bara ha tillbaka bilderna, säger hon.

I lördags eftermiddag gick Elham Norouzi till en nagelsalong i Rissne centrum för att få sina naglar fixade.

Jackan där hon hade mobil, plånbok, nycklar, bilnycklar och sina ringar hängde hon av sig innanför dörren.

– Jag satt med ryggen mot dörren och hörde plötsligt hur en person som satt vänd utåt sa ”hörredu, låt det där vara”.

Elham snurrade runt, men såg bara två tjejer som fixade med något vid kapphängaren och tänkte inte att det var något konstigt. Förrän de lyfte hennes jacka och sprang ut.

– Det gick på ett par sekunder. Hon som fixade mina naglar sprang ut, fortfarande med munskyddet på, och jag rusade efter. Men vi hann inte i kapp dem.

Det gör mig så ledsen för det är de sista minnena jag har av henne.

Sekunden efter kom hon på vad hon förvarat i jackan – mobilen med sista bilderna av systerdottern Jasmine som tog livet av sig på ett låst ungdomshem på Ekerö i somras, någon som bland annat Dagens Nyheter berättat om.

– Det är bilder från när vi fick ta emot kroppen, när jag kramar henne, ligger intill henne och bilder från begravningen. Det är bilder som jag inte hunnit ladda ur och som inte går att få tillbaka. Det gör mig så ledsen för det är de sista minnena jag har av henne.

”Behålla allt – ge mig bara bilderna”

Nu ber Elham om att de som tagit hennes saker, åtminstone lämnar tillbaka bilderna.

– Allt annat materiellt går att ersätta, de får behålla allt. Till och med mobilen. Jag vill bara ha tillbaka bilderna. Så snälla, lämna in dem till polisen eller till mig.

Det enda jag ber om är att få tillbaka bilderna. De är helt ovärderliga för mig.

På mobilen hade hon också dokument med IVO- och JO-anmälningar som hon och systern gjort, då de anser att ungdomshemmet inte agerat på rätt sätt när de upptäckte vad som hänt Jasmine.

– Jag tar det inte personligt att de tog min jacka. Jag känner nästan alla ungdomar här i Rissne och det var ingen av dem som tog den. Det enda jag ber om är att få tillbaka bilderna. De är helt ovärderliga för mig.