ANNONS

Ikväll bestämmer Farstaborna över polisen

Fartkontrollen vid en förskola gjordes efter uppmaning på Facebook.
Fartkontrollen vid en förskola gjordes efter uppmaning på Facebook.
Håller Farstapolisen sitt medborgarlöfte? Under parollen ”Polis för en dag” har invånarna fått föreslå vad polisen ska göra under ett arbetspass.
– Vi kommer bland annat att fotpatrullera på några ställen folk har önskat, säger kommunpolisen Peter Aasa.
ANNONS

Formuleringen ”Polis för en dag” kan tyckas lite missvisande – det är ju inte så att medborgarna själva får kränga på sig uniformen och jaga bovar. Men på Farstapolisens Facebook-sida har folk fått lämna önskemål på vad lokalpolsen ska göra just ikväll, under arbetspasset som pågår klockan 14-23.

Fler än 50 förslag har kommit in. Majoriteten handlar om trafik: Fartkontroller och drogtester står högt på önskelistan. Det blev också en av kvällens första uppgifter.

– Vi har haft en trafikkontroll vid en förskola på Trollesundsvägen/Ottekilsvägen. Fyra stycken förare blev rapporterade, berättar Peter Aasa, kommunpolis.

Farstapolisen har också hunnit med besök på Fagersjöskolan och Rödkinda förskola i Farsta.

Vad händer resten av kvällen?

– Vi ska försöka hinna med så mycket som möjligt. Vi kommer bland annat att jobba med synlighet och fotpatrullera på några ställen folk har önskat, säger Peter Aasa.

Medborgarlöften är en del av polisens nya organisation och finns numera i hela landet. I Farsta är tanken att formen med Polis för en dag ska återkomma fler gånger.

– Jag hoppas att vi kan göra det åtminstone två gånger per år, sa lokalpolisområdeschefen Susanne Wikland till Mitt i Söderort i december.

Här kan du läsa mer om polisens medborgarlöften.

ANNONS

Under kvällen betade polisen också av trafikkontroller i Tallkrogen och på Nynäsvägen samt fotpatrullering i bland annat Högdalen, Fagersjö och Farsta centrum.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.