ANNONS

Betalade för lägenheter som inte fanns

Arkivbild.
Arkivbild.
22 lägenheter, tio fordon, tre mobiltelefoner och två falska renoveringsfakturor. En Upplands-Brobo i 30-årsåldern åtalas för att ha genomfört falska försäljningar och hyrt ut lägenheter som inte finns för över en halv miljon kronor.
ANNONS

Sedan sommaren 2016 har 37 personer råkat ut för bedrägerier som enligt åtalet som lämnats in till Attunda tingsrätt kan kopplas till mannen i Upplands-Bro.

Genom köp- och säljsajter ska mannen ha kontaktat människor som letat efter bostäder och lurat dem att betala handpenning eller förskottshyra – trots att han inte haft några bostäder att hyra ut.Det handlar om allt ifrån lägenheter i Linköping och Stockholm till semesterboende i Spanien.

Den största betalningen har gjorts för ett hus i Spånga där en deposition på 72 650 kronor betalats till mannen. I övrigt har betalningarna legat på allt ifrån 4 000 till 28 000 kronor för de falska lägenheterna.

Förutom bostäderna har mannen också lagt ut fejkade annonser om vattenskotrar, fyrhjulingar, båtar en bil och mobiltelefoner.

Dessutom ska mannen enligt åtalet ha sålt två falska fakturor för renoveringar som aldrig genomförts till ett företag som administrerar och köper andra företags fakturor.

Totalt ska mannen ha lurat till sig över en halv miljon kronor. Han åtalas nu för flera fall av bedrägeri och grovt bedrägeri.

ANNONS


 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.