ANNONS

Man beväpnad med tillhygge vid skola – barnen hölls inne

Björn Forslind
En man greps av polisen, han misstänks nu bland annat för olaga hot.
Vid en polisinsats utanför Råsunda skola greps en hotfull man med ett tillhygge. Med anledning av händelsen hölls skolans elever inne under delar av eftermiddagen.
ANNONS

Polisen larmades vid 14.30-tiden på tisdagseftermiddagen till Råsunda skola efter uppgifter om att en man hotat en vuxen person med ett tillhygge utanför skolan.

På platsen hittade polisen en person som överensstämde med signalementet, och mannen som bar på tillhygget greps. Han är nu misstänkt för bland annat olaga hot, meddelar polisen.

Aftonbladet rapporterar att mannen ska ha varit beväpnad med ett svärd, enligt uppgifter till tidningen.

I samband med polisinsatsen valde Råsunda skola att hålla barnen inne. På skolan går barn från förskoleklass upp till årskurs 6.

Ingen person skadades fysiskt vid händelsen, enligt polisen.

Skoldagen fortsatte

Solna stad gick vid 15-tiden ut med information till föräldrar om händelsen, och meddelar att det var en ren försiktighetsåtgärd att hålla barnen inne. Skoldagen ska ha fortsatt som vanligt efter att polisinsatsen hade avslutats.

Råsunda skola håller på att se över vad som har hänt och skolledningen väljer i nuläget att inte kommentera händelsen, säger biträdande rektor Paulina Pastene Skaneby till Mitt i vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen.

– Alla föräldrar och andra nära berörda är informerade, säger hon.

ANNONS