Beväpnade sig i jakt på flickvän – man åtalas

Mannen var beväpnad när han begav sig till bostaden.
Mannen var beväpnad när han begav sig till bostaden.
Beväpnad med kniv, kofot och hammare besökte den misstänkte mannen en bostad i Kungsängen. Nu åtalas han misstänkt för förberedelse till mord.

I jakt på sin före detta flickvän hade mannen, som är i 30-årsåldern, tagit sig från norra Sverige till Stockholm och Kungsängen den 15 september i år.

Sent på kvällen begav han sig till en adress i Kungsängen där två bekanta till kvinnan han letade efter befann sig. Med kniv och verktyg i en väska och en kofot i handen hade han försökt förmå de två männen i bostaden att öppna dörren.

Förnekar brott

I förhör har den misstänkte mannen medgett att han befunnit sig på platsen och att han försökt få kontakt med männen i huset, men förnekar brott. Han menar att han inte tänkt ge sig på männen i huset utan bara ville få en adress till var kvinnan befann sig.

Samtidigt förklarar han att han beväpnat sig delvis på grund av att han ”var förberedd på strid”, men också för att kunna ta sig in i bostaden.

Tidigare dömd för mordförsök

I förhör med de två männen i bostaden framgår att de känt sig mycket rädda och hotade. Även kvinnan, som inte befann sig i bostaden, har känt sig hotad och trakasserad av mannen sedan de gjorde slut.

Den misstänkte mannen har tidigare dömts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för mordförsök på en nära anhörig och befann sig under tiden för det misstänkta brottet inom öppenvården i norra Sverige.