ANNONS

Tre beväpnade personer i bil i Västerhaninge

Polisbil (genrebild)
Blåljuskollen Haninge, torsdag.
Tre unga män klättrade upp på balkong i Brandbergen och gjorde inbrott – och tre personer i bil var beväpnade när polisen stoppade en bil i Västerhaninge. Här är Blåljuskollen Haninge, torsdag.
ANNONS

Tre yngre män gjorde inrott i Brandbergen

Vid 21.45 på tisdagskvällen ska tre yngre män, mellan 15 och 18 år, klättrat upp på en balkong på Skyttens gata i Brandbergen och gjort inbrott i en lägenhet.

– De tog sig in via altandörren, men en kvinna var hemma, vaknade och skrek. Gärningsmännen sprang iväg, men en hundförare spårade med hund och hittade dem vid en busshållplats och de kunde gripas. De ska möjligtvis ha stulit en påse med kläder från kvinnan, men den har inte återfunnits, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

 

Bil stoppades i Västerhaninge – tre var beväpnade

Vid 00.40 natten mot torsdag stoppade och kontrollerade polisen en bil på Ringvägen i Västerhaninge.

Fyra personer satt i bilen, en kvinna i 40-årsåldern, två män i 25-årsåldern och en man i 40-årsåldern, samtliga män var beväpnade.

En av de två männen i 25-årsåldern var också efterlyst av frivården.

– Den kvinnliga föraren i 40-årsåldern misstänks för drograttfylleri, två av männen misstänks för brott mot knivlagen. Den ena av de två 25-åriga männen hade kniv, den andra en ASP-teleskopbatong som väktare har. Även mannen i 40-årsåldern hade batong och misstänks även för narkotikabrott. Drograttfylleriet undersöks och blodprov kontrolleras, men ingen av personerna sitter frihetsberövad nu, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

ANNONS