ANNONS

Biblioteken satsar på nyanlända och hbtq

Biblioteken får bidrag.
Biblioteken får bidrag.
Klirr i kassan för Värmdös bibliotek – med ett tillskott statliga pengar ska det bland annat satsas på nyanlända och hbtq.
ANNONS

Värmdö kommuns bibliotek fick en fin julklapp i år, Statens kulturråd har nämligen beslutat att bidra med 350 000 kronor för ett flertal projekt inför 2017.

Den största satsningen blir ett projekt för att främja läsandet för kommunens nyanlända och asylsökande. Utbudet ska bli mer lättillgängligt och bättre spegla mångfald. Språkhjälp och andra verktyg som gör det lättare att lära sig svenska ska också prioriteras inom projektet ”Rätt och lätt” som får 200 000 kronor från kulturrådet.

Värmdös bibliotek ska också försöka få sina besökare att läsa klassiker och sprida världslitteratur i högre utsträckning. Med hjälp av stöd på 30 000 kronor ska ett antal bokcirkelpåsar med titlar ur Alla tiders klassiker tas fram. Den tredje posten på 120 000 kronor rymmer en vidaresatsning på hbtq-frågor och för besökare med funktionsnedsättning. Ett antal projekt som ska öka läsandet bland barn och unga ska sjösättas, bland annat ska litteratur ska köpas in till folk- och skolbiblioteken.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.