ANNONS

Biblioteken på linje 17 har stängt tills vidare

Tillfälliga förändringar till följd av coronaviruset på linje 17 biblioteken.
Tillfälliga förändringar till följd av coronaviruset på linje 17 biblioteken.
Sedan den 2 april har flertalet av stadens bibliotek stängt tills vidare, bland de har Björkhagen, Bagarmossen och Skarpnäck stängt på grund av coronaviruset.
Biblioteken är stängda för att undvika trängsel och tillfälliga förändringar görs för lånevillkor och reservationer.
ANNONS

Biblioteken i Björkhagen, Bagarmossen och Skarpnäck kommer att hålla stängt tills vidare på grund av coronaviruset. Anledningen är att undvika trängsel då smittspridningen i Sverige anses som mycket hög.

Stockholms stadsbibliotekets hemsida skriver de på tisdagen att alla reservationer pausas fram till den 1 juni. Personer med reservationer behåller sin plats i kön för att slippa göra en ny reservation när det är möjligt igen. Samtidigt är man inte skyldig att betala en avgift för de reserverade böcker som man inte kunnat hämta ut under mars och april.

Den normala lånetiden på fyra veckor utökas till sex veckor och man har rätt att låna om tre gånger och kan göra det via bibliotekets hemsida. Även förseningsavgiften slopas för lån med återlämningsdatum från och med början av mars. Alla förändringar kommer att gälla tills början av juni med risk att behöva förlängas.

Låna en e-bok eller se en film

Att lämna tillbaka böcker på återlämningsdatum är inte av prioritet om du inte känner dig fullt frisk, skriver de på hemsidan. Folk uppmanas att i så fall behålla böckerna hemma tills vidare och ingen förseningsavgift kommer att skickas i det fall ditt lån har ett återlämningsdatum från och med den 1 mars. Känner mig sig krasslig ska man stanna hemma och inte vistas i bibliotekens lokaler.

Biblioteket tipsar i stället folk att läsa en e-bok eller att titta på en film hemifrån.

Närmaste bibliotek som har öppet är Farsta, här kan du se öppettider.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.