”Bikinipolisen” svarar efter virala gripandet

Här är bilden där Mikaela Kellner, som till vardags arbetar som polis och personlig tränare, brottar ner ficktjuven.
Här är bilden där Mikaela Kellner, som till vardags arbetar som polis och personlig tränare, brottar ner ficktjuven.
Polisen Mikaela Kellner har både hyllats och kritiserats efter hennes gripande av en ficktjuv i Rålis iklädd bikini. Gripandet fångades på bild och blev superviralt.

På sin blogg svarar hon på kritiken.

Mitt i kunde i förra veckan berätta om polisen Mikaela Kellner som semesterledig och iklädd bikini brottade ner en ficktjuv i Rålambshovsparken. Sedan dess har historien blivit viral och Mikaela har omskrivits av tidningar runt hela världen och hyllats av mängder av människor runt om i världen och i Sverige.

Men har inte varit guld och gröna skogar. Mikaela Kellner har också kritiserats av vissa nätanvändare för att hon skulle ha agerat rasistiskt, något hon berättar om i sin blogg.

”I första intervjun råkade jag säga att det var en utländsk kille som kom fram till oss. Direkt efter att det publicerats började hatmeddelanden komma om att jag var rasist. Tydligen så kränkte detta uttalande några i vårt land vilket jag vill be om ursäkt för.” skriver hon.

Men även rasistsympatisörer får sig en känga av polisen.

”Lika illa är det med de mejl jag fått från rasistsympatisörer som hyllar mig och skriver att jag var grym som satte dit invandrarpacket och hoppas att jag tryckte till honom extra hårt. Jag känner att dessa idiotiska kommentarer inte är värda att bemötas med några svar överhuvudtaget.” skriver hon.

Hon har också fått kritik för att det grepp som syns på den omtalade bilden, ett knä mot den gripnes rygg, skulle vara farligt. Hon menar att bilden misstolkats.

Om man tittar noga på bilden så ser man ganska tydligt att jag inte trycker ner mitt knä i mannens bröstrygg. Den typen av våld var inte befogad. Men jag var tvungen att använda det jag kunde av min 55 kg tunga kropp för att ha kontroll på mannen. Det man ser på bilden är när jag håller mitt underben och insida lår mot hans arm så han inte kan komma loss. Detta för att assistera min vän som håller i hans andra arm. Hon behöver släppa för att komma åt sin telefon och ringa 112.”

”Mannen förstår snabbt när han ligger på marken att han inte har en chans att ta sig loss vilket resulterar i att han slutar göra motstånd och vi kan lätta på våra grepp.” fortsätter hon.