Bil brann i garage på Kungsholmen

En bil fattade eld i ett garage på Lindhagensgatan under fredagen. Branden är släckt och man bör hålla sig borta från röken om man kan.

Larmet om branden kom in till brandkåren klockan 12.29 på fredagen. Flera personer rapporterade om en rök från ett garage och en mopedbutik på Lindhagensgatan.

I huset bredvid pågår en kurs i kroppsterapi.

– Allt var lugnt och skönt, alla helande energier flödade. Och så kom den här lukten, säger Andy Fite, en av deltagarna. Men brandkåren var där på bara några minuter.

Räddningstjänsten kunde konstatera att en bil börjat brinna i garaget. Röken spred sig sedan till mopedbutiken och in i trapphuset i fastigheten. Men det ska alltså bara ha brunnit i bilen i garaget.

Initialt fanns uppgifter om att två personer hade skadats, men enligt brandförsvaret ska detta inte stämma och ingen har behövt uppsöka sjukvård.

Personal från fyra brandstationer var på plats och branden var släckt vid 13.03. Men vid tvåtiden höll man fortfarande på att ventilera ut röken från huset.

Är röken farlig?

– All brandrök är farlig, men vi har inte bedömt att man behöver hålla fönster eller fläktar stängda. Men man måste ju inte gå i närheten om man inte behöver, säger Ulf Tholen, ledningsoperatör på Stockholms brandförsvar.