ANNONS

Bil hittad i Väsby efter smitning

Ett anonymt tips om en krockskadad bil gav ett genombrott i utredningen av den allvarliga smitningsolyckan.

Polisen hittade bilen på en verkstad i Väsby vilket ledde till att en 25-årig nu åtalats.
ANNONS

Den 13 juni kastades Malin Blom, 30, av cykeln och skadades allvarligt när en bil körde på henne i full fart på Södermalm. Polisen gick snabbt ut med information om misstankarna om att en svart Golf varit inblandad.

– Vi fick ett anonymt tips om en bil som sedan visade sig vara den vi sökte, och utifrån bilen kunde vi spåra mannen, säger polisens utredare Mats Alvarsson.

Tipsaren berättade om en krockskadad bil som skulle ha lämnats in till en verkstad i Väsby. Polisen ringde runt till flera olika verkstäder innan de fick kontakt med en som bekräftade att de fått in en bil som stämde in på beskrivningen.

Verkstadspersonal har i förhör berättat att bilen lämnats in av en man som påstod sig vara vän till bilägaren. När de frågat vad som hänt med bilen ska han ha svarat att han inte visste.

Den tekniska undersökningen av bilen bekräftade polisens misstankar och ledde till att en 25-årig man häktades. Förra veckan åtalades han på flera punkter; grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

En 26-årig vän åtalades samtidigt för skyddande av brottsling, bland annat misstänkt för att ha tagit bilen till verkstaden.

Båda männen förnekar brott, men vittnesuppgifter, mobiltelefontrafik, en konversation på Facebook och ett använt SL-kort tillhör åklagarens främsta bevis. De viktigaste vittnesuppgifterna kommer från två vänner till den huvudmisstänkte, som befann sig i bilen då olyckan inträffade.

– Man hann inte reagera, det gick så jävla fort. Hennes axel slog mot rutan framför, säger ett av vittnena i förhör.

Malin Bloms familj hoppas nu att hela förloppet kring olyckan ska redas ut.

ANNONS

– Det är väldigt mycket känslor, det kommer att bli skönt när vi kan lägga det här bakom oss, säger Malins syster Elin Blom.

Malin vårdas fortfarande på sjukhus men enligt läkarna har hon goda förutsättningar att bli helt återställd.

Rättegången förväntas börja i början av september. Lokaltidningen Mitt i har sökt 25-åringens juridiska ombud.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.