ANNONS

Bilar vandaliserade med klotter

Den här signaturen hade någon klottrat på flera bilar på Gubbängsvägen förra onsdagen.
Den här signaturen hade någon klottrat på flera bilar på Gubbängsvägen förra onsdagen.
Flera bilar på Tallkrogsvägen vandaliserades natten till söndagen med sprejfärg. Även i Gubbängen ska en mängd bilar nyligen ha blivit nerklottrade.
ANNONS

Det var en trist syn som mötte flertalet bilägare i Tallkrogen på söndagen. Under natten hade någon sprejat en väl synlig blå rand på sidan av de bilar som stod parkerade längs Tallkrogsvägen.

– Det var minst tio bilar vad vi kunde se, berättar Nina Hagström, en av de drabbade bilägarna.

Färgen är enligt Nina Hagström i stort sett omöjlig att få bort.

– Vi har försökt med flera starka medel som brukar hjälpa, men vi fick bara bort litegrann när vi provade med t-röd. Vi vill inte gnugga för hårt heller ifall vi förstör lacken.

Samtidigt kommer uppgifter från Gubbängen om att så många som ett 40-tal bilar ska ha blivit nerklottrade med spritpenna några dagar tidigare. I det fallet har någon skrivit en tag, alltså en typ av signatur.

– Det gör att vi kan leta i våra register över kända tags och se om vi hittar en som matchar, säger Hhenrik Karlsson, operativ koordinator på Farstapolisen.

– Det är så onödigt. Hade de stulit något kunde man förstå det, men det här tar tid och pengar för en massa personer och det är ingen som tjänar på det, säger Nina Hagström.