Bilar vandaliseras och stjäls i garage i Älvsjö

Uppbrutna tanklock, sönderslagna bilrutor och stölder. Nu har Älvsjöbor tröttnat på vandaliseringen i deras garage.

– Man blir förbannad, säger Jenny som blivit bestulen.

När Lokaltidningen Mitt i träffar Jenny i garaget på Solberga Ängsväg har hon precis lämnat in sin bil på reparation.

Under natten till lördagen den 7 september slog någon sönder en av sidorutorna på hennes bil och stal bland annat en bilbarnstol.

Hon är en av många i bostadsrättsföreningen som har bilen i garaget och händelsen är den senaste av flera de senaste två åren. Jenny berättar att två personer som har inburade garageplatser har fått grindarna uppbrutna, dörrar in till garaget har slagits sönder och bilrutor har blivit inslagna.

– Flera har flyttat härifrån för att de inte orkar med det här längre, säger Jenny, som är engagerad i bostadsrättsföreningen.

Själv har hon fått både tank­locket uppbrutet och bilen slangad på bensin två gånger. Vid två tillfällen har även hennes registreringsskyltar stulits. Hennes bil har lämnats in flera gånger för reparation.

Längst in i garaget, på bottenplan, står en övergiven Volvo. Den mörkblå bilen har stått på samma plats sedan i maj och är totalförstörd. Ett däck saknas, bilsäten är utdragna och rutor sönderslagna.

– Det är den andra skrotbilen som står här i garaget. Den här kom hit precis innan den andra togs bort.

Polisen känner till problemen i garaget sedan ett år tillbaka och patrullerar kontinuerligt i området. För ett år sedan hade de även ett medborgarmöte med de drabbade i området.

– Vi försöker få dem att jobba med det här problemet själva också, säger Anna Wolter, poliskontorschef i Älvsjö.

Vad gör ni för att förebygga de här brotten?

– Det är svårt att förebygga de här brotten med mer än närvaro. Vi har god närvaro i Älvsjö cent­rum just nu. Sedan vill vi uppmana att alla anmäler sådant här. Det är enda sättet för oss att få kännedom om det.

Jenny fick sin sidoruta på bilen inslagen för när den stod i garaget. Det är den senaste händelsen i raden stölder och inbrott hon varit med om de senaste två åren.