ANNONS

Nu lappas bilarna i Årstaviken

Hans Loewy
Hans Loewy.
Felparkering
19 bilar kunde Mitt i räkna till under onsdagen.
Nu har de felparkerade bilarna vid segelsällskapets uppställningsplats i Årstaviken börjat bötfällas – efter att ha fått påminnelselappar av parkeringsvakterna
– De borde sätta upp skylt om P-förbud, säger hamnkapten Hans Loewy.
ANNONS

I början av februari kunde Mitt i berätta att ett 30-tal bilar stod felparkerade precis intill Årstavikens segelsällskaps uppställningsplats – trots många samtal till trafikkontoret.

Dessutom hade en bil brunnit på parkeringsplatsen. Något som oroar båtägarna eftersom deras båtar står precis intill de felaktigt parkerade bilarna, och det är lätt att branden sprider sig i presenningarna som täcker båtarna.

Bilarna kvar – en månad senare

Trafikkontoret sa då att de skulle undersöka situationen. När Mitt i följer upp hur det har gått, en månad senare visar det sig att ”parkeringen” fortfarande är kvar, om än något minskad.

– Det står 19 bilar här nu. Det är ingen som fått en P-bot heller, berättade hamnkaptenen Hans Loewy när Mitt i ringde upp under förra veckan.

Istället hade parkeringsvakterna satt på påminnelselappar på bilarna.

p-lapp

Påminnelse om att bilen står felparkerad

– De borde sätta upp en skylt som visar att det är förbjudet att parkera här, fortsätter han.

Börjar lappa

När Mitt i samma dag frågar trafikkontoret om vad de har gjort för att få bukt med problemet, berättar de att de just satt påminnelselappar i stället för parkeringsböter på bilarna.

ANNONS

– Anledningen är att det är en yta där det är svårt att veta vad som gäller. Men nu tycker vi att det har gått tillräckligt lång tid och kommer att bötfälla bilarna som står kvar, säger Erik Johansson, pressansvarig på trafikkontoret.

Redan dagen efter Mitt i:s samtal med trafikkontoret började parkeringsvakterna att lappa bilarna. Men att sätta upp skyltar för att förtydliga är inte aktuellt i nuläget.

– Vi får se hur det blir. Fortsätter det med felparkeringar där kan det bli aktuellt med åtgärder. Men vi hoppas och tror att det ska upphöra med lapparna, säger Erik Johansson.