ANNONS

Ny bilbrand i centrum – oklar koppling med vårens bränder

Upplands-Bro bilbränder Geologivägen
Tidigare under våren inträffade flera bilbränder i Upplands-Bro som tycktes vara samordnade. Arkivbild från Kungsängen, 27 maj 2020.
Strax efter midnatt brandskadades fem bilar i Bro centrum. Bilbranden kan vara den första sedan i våras då 18 bilar brändes upp på olika platser i kommunen.
ANNONS

00:53 i natt (24/6) larmades polisen om en pågående bilbrand på en parkering vid Bro centrum.

Flera bilar skadade

– Det är en bil som sätts i brand och andra bilar som blir skadade av värmen och röken, säger Andeas Sjölander, operativ samordnare på lokalpolisområde Järfälla.

– Vi antar ju att den är anlagd på något sätt.

Totalt skadades fem bilar, enligt honom. Andreas Sjölander säger att nattens händelse sannolikt är den första bilbranden i Upplands-Bro sedan de uppmärksammade händelserna i slutet av maj. Då stacks 18 bilar på sex platser i brand samma natt. Det ledde till att polisen satte in extra resurser för att få bukt med skadegörelsen och sedan dess har det varit ganska lugnt.

Tills nu.

Bilbränder på flera parkeringar i Bro och Kungsängen

– Det lugnade ju ner sig, det blev inga fler bilbränder då. Jag tror den här är den första sedan dess, säger Andreas Sjölander.

Om nattens händelse har någon koppling till tidigare bränder är än så länge oklart.

ANNONS

Söker vittnen

– I nuläget har vi ingenting att gå på. Vi söker gärna vittnen. Om man hört eller sett något ska man höra av sig, säger Andreas Sjölander.

Efter bränder och hot – polisen kör drönare i Upplands-Bro

– Vi reagerar väl på samma sätt som alltid. Vi vill ju ta reda på vem som har tänt på. Rent rutinmässigt tittar man på om det finns vittnen, och om det finns filmer eller bilder från övervakningskameror.

– Men annars är ju alla sorters bränder svårutredda.

Sex skadade bilar, inte fem

När Mitt i talar med Kristina Odelstad, förundersökningsledare i Lokalpolisområde Järfälla, uppdaterar hon uppgiften om skador – sex bilar, inte fem, drabbades vid nattens brand.

Inte heller hon kan säga om det finns någon koppling till vårens händelser:

– Det går inte att säga utifrån det utredningsmaterial vi har och jag vill inte spekulera. I nuläget hanterar vi det som en enskild händelse, men utreder det brett.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.