ANNONS

Trafiken rullar efter bilbrand i tunnel

Bilbranden orsakade stora störningar i trafiken.
Bilbranden orsakade stora störningar i trafiken. Foto: Stefan Källstigen.
En bil började vid 17-tiden brinna i Eugeniatunneln och Trafikverket uppmanade bilister att lämna sina bilar och gå mot nödutgångarna. Enligt Trafikverket ska branden nu vara släckt och alla in- och utfarter öppna igen.
ANNONS

En kraftig bilbrand i Norra länken i Stockholm gjorde vid 17-tiden hela tunnelsystemet rökfyllt och satte igång sprinklersystemet. Bilister har uppmanats att lämna sina bilar och gå mot nödutgångarna.

Branden ska vid 17.30-tiden vara släckt och de övergivna bilarna hämtas vid 18-tiden av bärgare. Enligt Trafikverket räknar man med att kunna släppa på trafiken igen vid 18.30.

”Alla tunnlar som ingår i Norra länken, alla påfarter och avfarter är avstängda”

– När det är en sådan här bilbrand så stänger man ner hela systemet. Alla tunnlar som ingår i Norra länken, alla påfarter och avfarter, allt. Men snart ska vi kunna släppa på trafiken, säger Denny Josefsson på Trafikverkets pressjour.

Hur ska Stockholmarna ta sig hem?

– Det är körigt på alla vägar i området nu så vi har inga direkta rekommendationer. Lyssna på trafikradion. Och räkna med att även när trafiken börjar släppas på igen så lär det ta en timme eller två innan allt rullar på som vanligt, säger Denny Josefsson.

Artikeln uppdateras.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.