ANNONS

Flera bilbränder i Tyresö på onsdagen

Bilbrand Tyresö
Flera lastbilar var utbrända efter oroligheterna i Tyresö på onsdagskvällen.
bärgning
Bärgningsbilen kom på torsdagen för att ta med utbrända lastbilar.
bilbrand
Totalt nio fordon sattes i brand.
Det har varit oroligheter två kvällar i rad i Granängsringen i Tyresö. På tisdagen mötes polis av stenkastning och på onsdagen brändes flera bilar.
ANNONS

Vid 23-tiden på tisdagen larmades polis till Granängsringen i Tyresö på efter att någon eller några krossat en ruta till en lokal där. När polisen kom till platsen möttes de av stenkastning mot personal och bilar.

Det var bara ett fåtal ungdomar som kastade sten mot polisen, runt fyra stycken enligt polisen. En av dem frihetsberövades, men släpptes senare.

Oroligt igen på onsdagen

Även på onsdagen var det oroligt i område då flera bilar sattes i brand. Personer som ringde in till polisen uppgav att det var ett ungdomsgäng på 10-15 personer som låg bakom bränderna.

– Totalt blev nio bilar skadade genom brand och ytterligare tre bilar fick fönstren krossade. En närliggande skola fick fönstren krossade samt några busskurer blev sönderslagna, säger kommunpolis Therese Löthman.  

Två personer blev frihetsberövade i samband med polisinsatsen.

bilbrand

På torsdagen stod flera utbrända lastbilar kvar vid återvinningsstationen.

Dagen efter träffar Mitt i Tyresö Sara Rosengren vid återvinningsstationen där de utbrända lastbilarna står. Hon tycker att det är tråkigt det som har hänt.

ANNONS

– När det händer flera gånger på kort tid så blir man ju mer orolig. Jag tycker att det vore bra med fler poliser i området, säger hon.

Polisen ökar nu också sin närvaro i området dygnet runt och samverkar med andra aktörer för att hantera problemen, berättar Therese Löthman.

”Kommer tillbaka”

Vi hade liknande problem i slutet av maj och sådant här brukar komma tillbaka i samband med att skolorna börjar och när många kommer hem igen efter semestern, säger kommunpolis Therese Löthman.

Varför händer det här, tror du?

Det är svårt att säga, eftersom jag inte var med ute vid det här tillfället. Jag vet faktiskt inte vad det beror på.

Hur arbetar ni för sådant inte ska hända?

Det vi gör är att samverka med kommunen och goda krafter ute i olika områden. Vi jobbar med fritidsgårdarna och personalen där som känner ungdomarna, det är ett långsiktigt och preventivt arbete, säger Therese Löthman.

Nu vill polisen ha hjälp från allmänheten. 

– Vi hoppas att folk som sett vad det är för lymlar som gjort det här hör av sig till polisen, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisens presstjänst.

Har du bilder eller information, hör av dig till oss på tyreso@mitti.se eller klicka på länken nedan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.