ANNONS

Bilbränder på flera parkeringar i Bro och Kungsängen

Bilbränder Lantmäterivägen
Bilbränderna rubriceras som skadegörelse genom brand.
Det skedde flera bilbränder i Upplands-Bro kommun under natten till onsdag. Ingen misstänkt har ännu gripits och nu vädjar polisen och hjälp med tips från allmänheten.
ANNONS

Under natten har det förekommit flera bilbränder på olika platser i kommunen. Enligt Storstockholms brandförsvar handlar det om 18 bilar på sex olika platser.

Polisen meddelar att ingen är frihetsberövad i något av ärendena. Rubriceringen är skadegörelse genom brand.

– Vi vaknade mitt i natten av att brandkåren var här. Jag tror att det är ungdomar som håller på, dom kanske dricker, men vet vet. Det brann bilar här förra året också, säger Andranik Harutjunian som bor på Finnstabergsvägen.

Bilbränder, Geologivägen

Det har bland annat brunnit på Geologivägen i Kungsängen. Foto: Åsa Sommarström

Startade samtidigt

Samtliga bränder ska ha startat runt klockan 03. Det har enligt polisen bland annat brunnit på parkeringar på Artistvägen i Brunna, Lantmätarvägen Bro, Geologivägen i Kungsängen, Bergvägen i Kungsängen och Finnstabergsvägen i Bro.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelserna och det är oklart om det har funnits risk för spridning till närliggande byggnader. Polisen ska nu utreda hur bränderna hänger ihop.

– Vi vill gärna få in eventuella vittnesmål från allmänheten, säger kommunpolis Magnus Nilsson.

Artistvägen

Även på Artistvägen i Brunna har fordon totalförstörts under natten. Foto: Åsa Sommarström

ANNONS

Vill få in tips från allmänheten

Polisen menar att det är för tidigt att uttala sig om bilbränderna har något samband med händelserna vid kommunhuset under morgonen.

– Det är såklart en arbetshypotes att det hör ihop. Det kan tyckas märkligt att det brinner på flera platser i kommunen och att det sedan hittas en väska med en misstänkt bomb. Att man riktar ett bombhot mot kommunen behöver heller inte vara kopplat till bilbränderna, men det är en möjlighet som inte kan uteslutas, säger Magnus Nilsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.