Här är bilden som kan lösa spädbarnsmordet

Fantombild, Upplands Bro, spädbarnsmord
Bilden visar en kvinna i 25-årsåldern.
Polisen har tagit fram en dna-genererad fantombild som kan var en viktig nyckel för att lösa spädbarnsmordet i Kungsängen som skedde 2002.
I kväll sänds program om mordet på den lilla flickan i Kungsängen på Veckans Brott.

Mitt i har tidigare rapporterat att detta är ett av de fem kalla fall som polisen nu tar upp igen på grund av nya möjligheter att söka i dna-register.

Det var 2002 som den lilla flickan hittades i Kungsängen i en gångtunnel, insvept i ett örngott. Idag har polisen offentliggjort en dna-genererad bild som skulle kunna föreställa barnets mamma.

I kväll klockan 21 sänder SVT ett program om bilden och fallet i Veckans brott.

Det är sannolikt att bilden föreställer mamman eller en annan närstående till exempel syster, säger Mats Pettersson, chef för Stockholmspolisens Kalla fall-grupp till SVT.

– Är det mördaren?

– Det skulle det kunna vara men som alltid när man utreder sådana här fall så måste man vara öppen för allt. Det är en misstänkt person, säger han till SVT.

Bilden är inte exakt

Det är utifrån dna som säkrades på flickans kropp som nu en genetisk fantombild tagits fram. Bilden visar en kvinna i 25-årsåldern, hon härstammar från Mellanöstern eller södra Europa, enligt dna:t.

Bilden har tagits fram av ett amerikanskt företag och det är enligt SVT inte säkert att personen på bilden ser ut exakt som den verkliga förlagan.

Dna-profil kan exempelvis inte visa hur ett ansiktes form är, utan bara hår-och ögonfärg, enligt SVT.

Polisen hoppas dock att bilden ska få nya tips som kan föra dem närmare en lösning av det 17 år gamla fallet.  Om människor som vistats i Kungsängen vid tiden då mordet skedde har sett sett någon som liknar fantombilden bete sig avvikande, kan det till exempel vara en ny ledtråd att nysta i.