ANNONS

Så blir Dallasskrapans bostadsprojekt

Dallas tower, Solna
Utvecklingen av den omtalade bostadssatsningen fortsätter och enligt mäklaren är intresset stort.
130 lägenheter planeras i den över 30 år gamla ikonbyggnaden i Solna. Än så länge har väldigt få detaljer om projektet presenterats. Ändå är köpintresset stort, enligt mäklarfirman Alexander White, som nu visar upp de första bilderna på hur delar av fastigheten ska se ut.
ANNONS

Det storslagna projektet är fortfarande under utveckling, men sedan i mars 2019 har det gått att anmäla intresse för bostadsrätterna som ska ta plats i den tidigare kontorsbyggnaden i Råsunda.

– Det har varit ett stort intresse såhär långt, trots att vi ännu inte har valt att gå ut med all information om hur det kommer att bli. Men många känner till byggnaden och planerna på att skapa ett boende med hotellkänsla i vardagen, säger Mikaela Sundström, projektledare för nyproduktion hos mäklarfirman Alexander White, som kommer att sälja bostäderna och nu väljer att presentera de första bilderna på hur interiören ska se ut.

Foajén välkomnar de boende i en urban atmosfär med inspiration från moderna hotell världen över. Interiören är stram och elegant, men ska samtidigt vara inbjudande och lyxig. Foto: Alexander White

Dallasskrapan, Solna, bostäder

Arkivfoto: Mitt i

Många känner till byggnaden och planerna på att skapa ett boende med hotellkänsla i vardagen

ANNONS

Mikaela Sundström

Dallasskrapan, Solna, bostäder

Tanken med loungen är att den ska fungera som ett andra vardagsrum för de boende. En förlängning av det egna hemmet som bjuder på många funktioner. Här finns plats och möjlighet för umgänge och avkoppling. Utöver gemensamma utrymmen kommer de boende också att erbjudas olika tjänster och det kommer även finnas ytterligare ett gemensamt utrymme på översta våningen, men detta är ännu under utveckling. Foto: Alexander White

130 bostadsrätter, från ettor till fyror, är det som kommer att läggas ut till försäljning. Stort fokus läggs på de gemensamma ytorna, bland annat blir det en exklusiv lounge som ska fungera som ett slags extra vardagsrum för de boende. I loungen ska det finnas plats för umgänge och avkoppling, men också arbete och möten. Det finns flera sittgrupper, arbetsplatser och en öppen spis som bidrar med stämning. Och foajén till byggnaden är precis som interiören i övrigt tänkt att ge hotellkänsla och urban atmosfär.

Alexander White meddelar att lägenheter inte kommer att säljas på ritning utan att köpare kommer att ha möjlighet att på förhand se projektets utformning på plats.

– Alla lägenheter kommer inte vara klara men eftersom det är en befintlig fastighet som byggs om så kommer man upp på alla våningsplan och kan se vyer, fönster, tak och liknande, men inte en färdig lägenhet, säger Mikaela Sundström.

Fastighetsjätten Fabege, som äger fastigheten tillsammans med TB-gruppen, berättade för Mitt i våren 2017 att målsättningen var att med lyxiga lägenheter slå rekord i bostadspriser.

– Det ska vara mycket av allt och lyxigt, det blir ingen standardprodukt. Högst upp kan man bygga penthouses så det blir amerikanskt på riktigt. Uppe på taket kan det bli en takterrass för de boende, sa Fabeges dåvarande vice vd Klaus Hansen Vikström.

Nu är det en mer nedtonad plan som kommuniceras utåt i projektet. Prisvärt är ett ledord snarare än lyxigt.

”Checka in till en enklare vardag i Dallas Tower. Fantastiska vyer och ett genomtänkt boendekoncept präglar de 130 bostäderna mellan ett och fyra rum och kök som nu tar form”, skriver fastighetsmäklaren Alexander White på sin hemsida.

– Det kommer att bli ett prisvärt boende där man som köpare får mycket för pengarna. Det blir en kvalitet i vardagen och med de gemensamma ytorna får man ett mervärde och en hotellkänsla, säger Mikaela Sundström.

ANNONS