ANNONS

BILDEXTRA: Nu har julkulorna nått Kungsängens torg

Julkulorna tar form på torget i Kungsängen.
Julkulorna tar form på torget i Kungsängen.
På torsdagen noterade en Mitt i-läsare att de beryktade jättejulkulorna ankommit till torget i Kungsängen – installationen var i full gång. Först nästa söndag, 1 december, tänder kommunen all belysning, så även kulorna som nu pryder torget.
ANNONS

Mitt i har tidigare berättat om kommunens senaste julbelysningsinvestering inför stundande helger – två gigantiska jättejulkulor, som ska pryda Kungsängens nya torg.

Foto: Läsarbild

– Kostnaden för dessa glittrande bollar som man kan gå in i ligger på cirka 280 000 kronor. Placeringen kommer att vara där det på sommaren är vattenspel, sa Linda Edgren, tillförordnad teknisk chef, då Mitt i berättade om investeringen.

Så mycket kostar jättejulgranskulorna som ska stå på torget

Några dagar efter nyheten om kulorna blev det känt att Brunnaborna blir utan julbelysning i år, detta på grund av att belysningen i Brunna stals under förra året.

Foto: Läsarbild

– Det är en ekonomisk fråga, vi får se om vi har råd till belysning i rondellen nästa år. Vi har krav på oss att spara både här och där, då kan det vara bra att skadegörelse och stöld får effekt, att man får längta lite, sa Linda Edgren.

ANNONS

Efter stölden i Brunna – nu blir det ingen julbelysning i år

På torsdagen noterade en Mitt i-läsare att de beryktade jättekulorna ankommit till torget i Kungsängen – installationen var i full gång.

Foto: Läsarbild

Även om det är först nästa söndag, 1 december, som kommunen meddelat att man tänder all julbelysning är jättejulkulorna redan på plats.

Foto: Läsarbild


Har julen kommit till Kungsängen nu? Diskutera på Mitt i:s Facebook!