Bilen kraschade rakt in i trappan

Valle Magnusson satt med sin 5-årige son vid köksbordet och såg hur en bil i full fart körde rakt in i trädgården och kraschade i yttertrappan.

– Man vill inte tänka på vad som kunde ha hänt, säger han.

Valle Magnusson var hemma med 5-årige sonen Leo på Stjernströms väg i Hägersten i onsdags. De hade varit ute i trädgården och lekt och beskurit äppelträd. Sedan gick de in för att äta. De satt vid köksbordet när de plötsligt hörde ett kraftigt ljud.

– Jag undrade om det var något med soptunnorna, men så tittade jag ut och såg att det var en bil, säger Valle Magnusson.

Han pratade i telefon och berättar hur han började svära när han fick syn på bilen.

– Trots att det går så fort hinner man registrera och tänka en massa saker, säger han.

Bilen kom i hög fart längs med Stjernströms väg. Där vägen gör en liten krök fortsatte den rakt fram och in i grannens staket.

– Den drog med sig betongfundamentet till hans grind och hoppade över häcken.

Bilen studsade och kraschade rakt in i Valle Magnussons yttertrappa. Den till och med flyttade på det nedersta betongtrappsteget. Där stannade den – precis nedanför köksfönstret.

Valle Magnusson rusade ut.

– Jag blev så arg. Jag ropade att det här var andra gången och nu fick det vara nog. Men föraren kunde ju naturligtvis inte hjälpa att det hänt en gång tidigare.

Förra gången någon körde in i grannens staket var för något år sedan. Då fastnade bilen i betongfundamentet vid grinden. Den här gången drog fordonet med sig staketet.

– Grannen stod ute och tvättade sin bil. Ett järnspett från staketet kom flygande. Han kunde ju ha fått det i huvudet, säger Valle Magnusson.

Valle och hans sambo har tillsammans med grannar på gatan länge försökt få ansvariga politiker att göra något åt trafiksituationen på vägen. Det är en 30-väg, men de upplever att många kör fortare, och dessutom är den väldigt trafikerad.

Eftersom Hägerstensvägen är avstängd tar de som bor i området Stjernströms väg för att komma ut på E4:an.

– I takt med att de bygger nya bostäder blir vägen ännu mer trafikerad. Vi anser att den är underdimensionerad för trafiken. Flera familjer har flyttat härifrån på grund av trafiksituationen, säger Valle Magnusson.

Grannarna vill helst ha vägbulor, men har fått nej eftersom det är en utryckningsväg.

– Men det borde åtminstone bli en bredare trottoar så att bilarna inte kör så nära tomtgränserna. Och en mittrefug skulle ju kanske kunna stoppa en sådan här olycka, säger Valle Magnusson.