ANNONS

Bilförare stoppad med elchockvapen: ”Trodde det var en ficklampa”

Elchockvapen
Bilföraren säger att han trodde att elchockvapnet han köpt var en stark ficklampa.
En drogpåverkad bilförare stoppades i Mölnviksrondellen med elchockvapen gjorda att avskräcka vargar. Han säger att han trodde att han köpt väldigt starka ficklampor.
ANNONS

Bilföraren var påverkad av både amfetamin och cannabis när polisen stoppade honom i Mölnviksrondellen den 11 november 2017. I bilen hade han elchockvapen utan tillstånd.

Vid rättegången i Nacka tingsrätt sa bilföraren att han hade köpt tre stycke på internet i tron att det var ”väldigt starka ficklampor”. De var till för att  ”avskräcka varg” vilket han trodde berodde på det starka ljuset.

”Cool grej”

Han reflekterade aldrig över varför det stod ”Police” på vapnet. När han testade dem märkte han att de gav ifrån sig ström och ett högt ljud.

I tidigare polisförhör berättade han en annan historia. Han sa ingenting om ficklampor utan i stället att han tyckte att vapnet var en ”cool grej” som han trodde var laglig.

Två rattfyllor

Nacka tingsrätt ser berättelsen om ficklampor som en efterhandskonstruktion. Mannen hade ansvar att kontrollera om vapnet krävde tillstånd.

Domstolen fäller honom för ringa vapenbrott. Mannen döms också för olovlig körning, två fall av rattfylleri och två fall av ringa narkotikabrott.

Straffet blir 100 dagsböter på totalt 30 000 kronor.