ANNONS

Bilist blåste förbi förskola i 64 knyck

42 bilister har åkt fast för fortkörning i en stor trafikkontroll i Nacka, främst utanför skolor.

I några fall riskerar förarna att få körkortet indraget.
ANNONS

Polisen genomförde för två veckor sedan en nationell trafikkontroll. I Nacka genomfördes den på några vägar där högsta tillåtna hastighet är 30 kilometer i timmen, främst utanför skolor. Den värsta fartsyndaren körde mer än dubbelt så fort som högsta tillåtna hastighet.

På Värmdövägen, i höjd med Järla skola, togs fyra bilister som körde för fort, varav den som körde fortast höll 58 kilometer i timmen.

Den föraren kommer troligen att bli av med körkortet, enligt polisen.

– Ja, det får man räkna med, säger Tomas Samuelsson vid polisen i Nacka.

Det är i så fall ett beslut som Transportstyrelsen tar.

Den som kör extremt snabbt kan dömas till dagsböter och kan även åtalas för vårdslöshet i trafik.

En annan kontrollplats var en 30-sträcka på Värmdövägen i Boo. Där togs fem bilister för fortkörning, var­av den som körde mest lagvidrigt körde 60 kilometer i timmen. Även i det fallet får föraren troligen räkna med indraget körkort.

På 30-sträckan vid Finnboda förskola rapporterades tolv fortkörare. Den som körde fortast där klockades för 64 kilometer i timmen, vilket sannolikt gör bilisten till den värsta fartsyndaren i den omfattande trafikkontrollen.

Kontrollen pågick större delen av veckan. På onsdagen den 20 augusti tog polisen 15 fortkörare på Ältavägen i höjd med Älta skola. Här körde den snabbaste föraren 49 kilometer i timmen.

ANNONS

Dagen efter åkte två bilister fast för fortkörning på 30-sträckan på Mensättravägen vid Myrsköskolan. Samma dag, i höjd med korsningen Skarpövägen–Ornövägen, åkte fyra bilister fast när de körde i mellan 41 och 45 kilometer i timmen.

Sammanlagt åkte 42 bilister fast på de olika 30-sträckorna. Antalet fortkörare var som förväntat, enligt Tomas Samuelsson vid polisen.

Han tycker inte att efterlevnaden av högsta tillåtna hastighet försämrats genom åren, ett antal bilister kör alltid för fort, är hans erfarenhet.

– Man kan ställa sig nästan vid vilken väg som helst och det är ett antal bilister som blir tagna varje gång.

Fakta

Så mycket får du böta

Bötesbelopp för fortkörning på en 3050-sträcka:

Källa: Polisen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.