Bilist körde på fotgängare – åtalas

Kvinnan blev påkörd av en bilist den 24 november förra året, nu har bilisten åtalats.
Kvinnan blev påkörd av en bilist den 24 november förra året, nu har bilisten åtalats.
Kvinnan var mitt på övergångsstället när hon blev påkörd av en bilist i korsningen Viveka Trolles gränd/Maltesholmsvägen.

Nu har bilisten åtalats för vållande till kroppsskada.

I polisförhör har den drabbade kvinnan berättat att hon alltid är rädd för bilarna i korsningen och att hon ser sig om väldigt noga innan hon korsar vägen.

Den 24 november förra året, runt klockan 16 på eftermiddagen, stod hon som vanligt och väntade på att bilarna skulle stanna när hon skulle gå över övergångsstället vid Maltesholmsvägen/Viveka Trolles gränd i Hässelby. En bil stannade och hon började gå. Då kom en annan bil, som kvinnan uppskattade började sakta ned för att sedan stanna. Kvinnan gick vidare, men då började bilisten plötsligt köra – och körde rakt på kvinnan. Enligt vittnet i bilen som stannade hamnade hennes kropp uppe på bilen, vid framrutan. När bilen tvärbromsat rullade kvinnan av bilen, ner på marken och hamnade tio meter från övergångsstället. Vittnet rusade ut ur sin bil, drog upp kvinnan på gräsmattan och höll henne stilla tills ambulansen kom.

Kvinnan färdades med ambulans till sjukhus, där hon fick ligga i tre dagar innan hon kunde opereras. Hon bröt benet och fick ont i höften bland annat. Hon har också mått psykiskt dåligt efter händelsen.

Bilisten som körde på kvinnan menar att hon inte såg kvinnan förrän hon låg på hennes vindruta. Billisten erkänner att hon kört på kvinnan och vållat henne skada, men förnekar att hon inte iakttagit väjningsplikten eftersom hon tittade, men inte såg kvinnan.

Nu har kvinnan åtalats för olyckan. Brotten hon åtalas för är brott mot trafikförordningen och vållande till kroppsskada.