ANNONS

Åtal: Bilist prejades av buss – gav igen

Bilisten säger att han blev "vansinnig" när han prejades av bussen
Bilisten säger att han blev "vansinnig" när han prejades av bussen
Bilisten prejades av bussen.
Bilisten, en 55-åring, blev "vansinnig" och rusade ur bilen men när bussföraren vägrade att prata med honom slog bilisten sönder bussens backspegel.
Nu åtalas 55-åringen.
ANNONS

Det var i december förra året som bilisten enligt ett åtal ska ha gett sig på bussen på Skärgårdsvägen i Gustavsberg.

En polispatrull blev vittne till händelsen.

Polispatrullen såg hur bussen och personbilen var nära att krocka i en rondell på Skärgårdsvägen, i höjd med Grisslinge. Bilisten var tvungen att köra upp på trottoaren för att undvika en kollision.

Stoppade båda

Patrullen bestämde sig för att stoppa bussen och bilen men innan patrullen hann fram såg de föraren i personbilen kliva ur och slå på sidorutan till bussens förarplats. Enligt en av poliserna slog bilisten sedan på bussens backspegel så att backspegeln gick sönder.

Bussföraren säger i förhör att 55-åringen skrek och bankade på sidorutan men att han inte öppnade. Då slog mannen sönder backspegeln.

Nära krocka

Enligt 55-åringen hade bussen kört ut i hans fil i rondellen utan att använda blinkers. Han var tvungen att köra upp på trottoaren för att undvika en kollision.

55-åringen säger att han blev ”vansinnig” och när han inte fick någon reaktion från bussföraren slog han på backspegeln för att få en reaktion. Backspegeln gick då sönder. 55-åringen medger att han slog sönder backspegeln men förnekar brott, glaset i backspegeln måste ha varit dåligt förankrat, säger han.

ANNONS

Keolis som äger bussen kräver 1 583 kronor och 25 öre i skadestånd, dels för den förstörda backspegeln, dels i stilleståndsersättning.

Bussen gick vid tillfället inte i linjetrafik och hade inga passagerare.

Dom meddelas senare.