Bilist rånades på bilen av två män – men själv anmäld för falsklarm

En manlig bilist utsattes för ett hänsynlöst bilrån vid klockan 15 på lördagen på Hantverkargatan på Kungsholmen. När mannen stannat vid ett rödljus blev han utsliten ur bilen av två gärningsmän som stal bilen och gasade därifrån, har mannen uppgett.

Men mannen har efter händelsen själv blivit anmäld för falsklarm, kan Mitt i berätta.

Ingen har gripits efter det hänsynslösa bilrånet, och det har varit svårt att hitta vittnen och tips för polisen. Polisen går därför ut brett med att man letar efter en grå Volkswagen golf som alltså mannen blev rånad på framför ett rödljus på Hantverkargatan på Kungsholmen.

– Bilen har larmats ut i länet, men vi har tyvärr inte fått några tips eller liknande, eller lyckats lokalisera bilen, i dagsläget, säger Magnus Modig, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, vid 17-tiden på lördagen.

Magnus Modig säger att han inte har uppgifter om exakt vilket rödljus det handlade om.

Kan gärningsmännen ha känt till mannen sedan tidigare, och vice versa?

– Nej, inga sådana uppgifter gör gällande det, säger Magnus Modig.

Enligt polisen blir denna typ av bilrån allt vanligare.

– Senaste veckorna har det hänt några gånger. Vi har haft ett par fullbordade rån, bland annat i Jakobsbergs centrum. Dessvärre blir det allt vanligare. Lås dörrarna direkt när du sätter dig i bilen, då kommer de inte åt dig och du kan bara köra iväg om någon angriper, säger polisens presstalesperson Albin Näverberg till Aftonbladet.

Polisen har enligt Aftonbladet inget signalement på rånarna från Kungsholmen.

En svensk kampsportssajt skriver under lördagen att det är en välkänd kampsportsprofil som är den utsatte och rånade bilisten. När Mitt i ringer honom, bekräftar han detta.

– Jag kan bara säga att jag fortfarande är i chock, säger han till Mitt i.

Mitt i hade på söndagen inte fått några uppgifter om att bilen hittats, eller att några gripits. Men senare på söndagseftermiddagen får Mitt i bekräftat av Norrmalmspolisens stationsbefäl Suss Braunerhielm att den rånade mannen själv blivit polisanmäld för falsklarm, efter att bilen enligt honom skulle ha stulits från honom.

– En anmälan om falsklarm har också upprättats, säger Suss Braunerhielm.

Polisutredningen pågår.