ANNONS

P-skiva eller biljett i Mörbys garage?

Vad gäller här egentligen?
Vad gäller här egentligen?
Har du funderat på vilka parkeringsregler som gäller i Mörby C? Då är du inte ensam. Är det biljett eller parkeringsskiva som ska ligga synligt i bilen? Mitt i har svaret.
ANNONS

Flera personer som Mitt i har pratat med är osäkra på vilka parkeringsbestämmelser som gäller i garaget i Mörby C. Vid infarten står en skylt att det är gratis parkering i två timmar med parkeringsskiva eller biljett. På ett par pelare och vid centrumingången från garaget står det skyltar som påminner om biljett och ingenting om p-skiva.

Det har skapat förvirring och många väljer då att ta en biljett och gå tillbaka till sin bil och byta den mot p-skivan.

Det har varit struligt så vi godkänner båda

Är det biljett eller p-skiva eller både och som gäller?

– Under all tid har det varit biljett som gäller. Men sedan vet vi att det har varit lite stökigt så vi har sagt till parkeringsvakterna att det är ok att lägga fram en p-skiva också. Vi har satt upp lappar om det men på vissa ställen står det endast biljett, säger Håkan Larsson som är centrumchef för Mörby centrum.

Så både p-skiva och biljett gäller alltså?

– Ja precis, det har varit struligt så vi godkänner båda. Vi förstår att det har varit förvirrande.

Nya garaget invigs

Den 12 mars invigs det nya garaget i Mörby centrum som rymmer drygt 500 nya parkeringsplatser och där ska ett helt nytt system införas.

– I det nya garaget blir det ett kamerasystem som fotar av bilen vid in och utfart, precis i Täby centrum. Det kommer fortfarande att vara två timmar gratis parkering, säger Håkan Larsson.

ANNONS

Fler platser inför nya centrumet

I och med att det nya garaget öppnar tas den gamla infarten bort och i både den nya och i den gamla delen ska det nya kamerasystemet gälla. De bägge garagen får tillsammans en kapacitet på 850 parkeringsplatser.

– Vi öppnar det nya garaget den 12 mars och kör igång det nya kamerasystemet. Det kan bli lite komplikationer till en början och under de första två veckorna kan man använda sig av p-skiva också.

Håkan Larsson ser fram emot invigningen av det nya garaget.

– Det kommer att bli jättebra med nya platser vilket är ett måste inför det nya centrumet.

ANNONS