Bilkupp kan ha koppling till inbrottsförsök

Örebropolisen tar över utredningarna av två brott som begåtts i Tyresö.
Örebropolisen tar över utredningarna av två brott som begåtts i Tyresö.
Örebropolisen tar över utredningarna av två Tyresö-brott – crash and grab-kuppen mot Granit livs och inbrottsförsöket mot en kiosk på Kärrvägen.
– Det verkar finnas en koppling av något slag, eftersom de vill ha våra ärenden, säger Tore Kristiansson på Nackapolisen.

– Både crash and grab-kuppen på Granitlivs och inbrottsförsöket på Kärrvägen har tagits över av grova brott i Örebro, säger Tore Kristiansson, utredare på Nackapolisen.

Huruvida det finns ett samband mellan brotten eller ej och varför utredningen tas över av Örebropolisen är i nuläget oklart.

– Vi har förundersökningssekretess på det här, så jag kan inte svara på några frågor just nu, säger Emma Ekman, utredare på Örebropolisen.

Tore Kristiansson säger däremot:

– Det verkar finnas en koppling av något slag, eftersom de vill ha våra ärenden. Det kan vara att det finns liknande ärenden hos dem, det kan också vara att det rör sig om försäljning av tobak som man har kommit på spåren och kanske kan härleda det till det här. Jag vet inte bakgrunden utan kan bara spekulera.

Detta här hänt

Natten till fredag 2 februari utsattes mataffären Granit livs i Bollmora för en crash and grab-kupp. Minst tre förövare kraschade in i butiken med en stulen bil och snodde åt sig varor till ett mindre värde. Därefter flydde gärningsmännen i ett annat fordon.

Mindre än en vecka senare, natten mot tisdag 6 februari, skedde ett inbrottsförsök i en kiosk på Kärrvägen i Trollbäcken. Fyra män, alla under 20 år, försökte ta sig in i kiosken – enligt polisen höll männen på i minst åtta minuter utan att lyckas. När polis sedan kom till platsen flydde de fyra ynglingarna och en biljakt uppstod. Förövarna körde av vägen, voltade ner i ett dike och kunde gripas.