ANNONS

Billiga lägenheter ska byggas i Akalla

Akalla är ett av de områden där staden ska bygga billiga hyreslägenheter.

Men först ut blir Tensta, där cirka 170 billiga lägenheter byggs där Bussenhusskolan tidigare låg.
ANNONS

De första Stockholmshuset – stadens satsning på billigare hyreslägenheter byggs i Tensta.

Vi hoppas på inflyttning 2018, säger bostadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V).

Alla Stockholms stads tre kommunala bostadsbolag ska bygga Stockholmshus, med snabbare byggtakt och lägre produktionskostnader som mål.

Mitt i har tidigare berättat om planerna på att bygga cirka 170 hyreslägenheter på platsen där Bussenhusskolan tidigare låg. De tre husen i norr är sex våningar höga, och de fyra i söder sex våningar med souterrängvåning. I bottenvåningarna finns möjlighet till verksamhetslokaler.

– Jag tycker att det är väldigt positivt att vi bygger i Tensta. Där vet jag att efterfrågan på lägenheter är stort och flera bor trångt, säger Ann-Margarethe Livh.

Nu kan man se planerna som finns utställda på Tensta medborgarkontor, fram till den 22 juni.

Förhoppningen med lägre produktionskostnader är att hyrorna kan vara billiga. Ann-Margarethe Livh (V) kan inte säga vad hyrorna exakt kommer att ligga på men målet är att hyresnivån ska ligga i spannet 1 300-1 800 kronor per kvadratmeter och år, vilket betyder att en trea på 70 kvadrat kostar mellan 7 500 och 10 500 kronor i månaden.

Byggplatser för de totalt 1500 Stockholmshusen är redan utsedd från Akalla till Farsta. I veckan startade samrådet också för 80 lägenheter i Solberga och i Älvsjö.

ANNONS