Billiga lägenheter ska byggas i Tensta

Nu ska cirka 170 billiga lägenheter byggas i Tensta på platsen där Bussenhusskolan tidigare låg.

Vi hoppas på inflyttning 2018, säger bostadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V).

De första Stockholmshuset – stadens satsning på billigare hyreslägenheter byggs i Tensta.

Alla Stockholms stads tre kommunala bostadsbolag ska bygga Stockholmshus, med snabbare byggtakt och lägre produktionskostnader som mål.

Mitt i har tidigare berättat om planerna på att bygga cirka 170 hyreslägenheter på platsen där Bussenhusskolan tidigare låg. De tre husen i norr är sex våningar höga, och de fyra i söder sex våningar med souterrängvåning. I bottenvåningarna finns möjlighet till verksamhetslokaler.

– Jag tycker att det är väldigt positivt att vi bygger i Tensta. Där vet jag att efterfrågan på lägenheter är stort och flera bor trångt, säger Ann-Margarethe Livh.

Nu kan man se planerna som finns utställda på Tensta medborgarkontor, fram till den 22 juni.

Förhoppningen med lägre produktionskostnader är att hyrorna kan vara billiga. Ann-Margarethe Livh (V) kan inte säga vad hyrorna exakt kommer att ligga på men målet är att hyresnivån ska ligga i spannet 1 300-1 800 kronor per kvadratmeter och år, vilket betyder att en trea på 70 kvadrat kostar mellan 7 500 och 10 500 kronor i månaden.

Byggplatser för de totalt 1500 Stockholmshusen är redan utsedd från Akalla till Farsta. I veckan startade samrådet också för 80 lägenheter i Solberga och i Älvsjö.