ANNONS

Billigare simskola i Farsta slopades – men nu sänks priserna igen

Simskola blir billigare i Stockholm.
Framöver blir simskolan billigare för familjer med lägre inkomst.
Tidigare i år avbröts projektet med lägre simskoleavgifter i Farsta.
Men snart ska det återigen bli billigare för familjer med sämre ekonomi att lära barnen att simma, skriver SVT Nyheter.
Nästa vecka väntas en ny modell för subventionerad simskola röstas igenom.
ANNONS

Tidigare i år avbröts pilotprojektet om lägre simskoleavgifter, ett projekt som bland annat berörde Farsta. Men nu kommer ett nytt besked från den grönblå majoriteten.

Nästa tisdag väntas en ny modell om subventionerad simskola röstas igenom i idrottsnämnden. Det nya förslaget innebär att rabatten blir inkomstbaserad. De hushåll som högst tjänar 283 800 kronor om året får betala en lägre avgift, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

– Det riktar sig direkt till barn vars föräldrar riskerar att välja bort simskola på grund av sin ekonomi, säger idrottsborgarrådet Jonas Naddebo (C), till SVT Nyheter.

Lägre avgifter slopades

Mitt i har tidigare rapporterat om att avgifterna för att gå i simskola förra året sänktes med 400 kronor på fem av stadens simhallar.

De stadsdelar förutom Farsta som berördes i pilotprojektet var Vällingby, Husby, Tensta och Skärholmen – områden där simkunnigheten är något lägre än i övriga staden.

Projektet slopades av den grönblå majoriteten i början av 2019, som istället ville ta fram en ny modell.

Gäller på alla simhallar

Den nya rabatten kommer framöver att gälla på alla simhallar i staden, samtidigt som priset sänks ännu mer. Åtta kurstillfällen kommer att kosta 200 kronor, jämfört med det ordinarie priset på 700 kronor.

– Simning är en livsviktig kunskap och vi vill ge alla barn en möjlighet att tidigt lära sig simma. Vi sänker inte bara kostanden för de familjerna med lägst inkomst utan vi satsar också på en informationskampanj för att locka fler barn från den här gruppen till simskolan, säger Jonas Naddebo (C), till SVT Nyheter.

ANNONS