Billigare simskola ska få fler att lära sig

Vällingby sim- och idrottshall
Priserna för simskolan i Vällingby blir billigare nästa år, enligt förslag.
Fler barn ska lära sig att simma. Det är syftet när rödgrönrosa majoriteten vill sänka priserna på simskolan i Vällingby simhall.

Nästa år halveras priserna för simskolan för barn och ungdomar på Vällingby sim- och idrottshall. Det föreslår den rödgrönrosa majoriteten i sitt budgetförslag för 2018.

I år kostar det drygt 115 kronor för en lektion på 40 minuter. Priset föreslås minska till drygt 65 kronor till nästa år. Även priset för halvtimmeslektioner sänks med över 40 procent. Syftet är att fler ska få chans att lära sig simma.

– Vi vet att alla inte har möjlighet att gå på simskolan på grund av socioekonomiska förutsättningar, säger Kadir Kasirga (S), stadsdelsnämndens ordförande i Hässelby-Vällingby.

Vällingby simhall är en av fem anläggningar där priserna sänks. De övriga är Farsta sim- och idrottshall, Husbybadet, Skärholmens sim- och idrottshall och Tensta sim- och idrottshall.

Samtidigt föreslås tilläggsavgiften för invånare i andra kommuner som går simskola i de berörda simhallarna bli dyrare. Avgiften höjs från 250 kronor till 550 kronor.

– Vi vill att våra idrottsansläggningar främst ska vara till för våra invånare i Stockholms stad, säger Kadir Kasirga.