Billigare simskola ska få fler att lära sig

Priserna för simskolorna på två anläggningar i söderort blir billigare nästa år.
Priserna för simskolorna på två anläggningar i söderort blir billigare nästa år.
Fler barn ska lära sig att simma. Det är syftet när rödgrönrosa majoriteten vill sänka priserna för simskolorna i Farsta och Skärholmen.

Nästa år halveras nästan priserna för barn och ungdomar som går på simskolorna på stadens anläggningar i Skärholmen och Farsta. Det föreslår den rödgrönrosa majoriteten i sitt budgetförslag för 2018.

I år kostar det drygt 115 kronor för en lektion på 40 minuter. Priset föreslås minska till drygt 65 kronor till nästa år. Även priset för halvtimmeslektioner sänks med drygt 40 procent. Syftet är att fler ska få chans att lära sig simma.

Ytterligare tre av stadens simanläggningar berörs – Husbybadet, Farsta sim- och idrottshall samt Vällingby sim- och idrottshall.

– Vi vet att alla inte har möjlighet att gå på simskolan på grund av socioekonomiska förutsättningar, säger Kadir Kasirga (S), stadsdelsnämndens ordförande i Hässelby-Vällingby.

Samtidigt föreslås tilläggsavgiften för invånare i andra kommuner som går simskola i de berörda simhallarna bli dyrare. Tilläggsavgiften höjs från 250 kronor till 550 kronor.

– Vi vill att våra idrottsansläggningar främst ska vara till för våra invånare i Stockholms stad, säger Kadir Kasirga.