ANNONS

9 år sen – så billigt var boendet i Bromma

Så såg bostadsannonserna ut i Mitt i Bromma år 2008.
Så såg bostadsannonserna ut i Mitt i Bromma år 2008.
Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år. Så här såg det ut när man läste bostadsannonserna i Mitt i 2008. Vad kostade en trea med balkong i Riksby eller villa på 210 kvadrat i Nockeby?
ANNONS

År 2008 präglade en finanskris och höjda bostadsräntor bostadsmarknaden, vilket syns på priserna på de nio år gamla bostadsannonserna. Den amerikanska banken Lehman Brothers drabbades av en finansiell kris i september samma år vilket påverkade Sveriges ekonomi kraftigt.

Krisen gjorde att bostadsmarknaden i Sverige blev trögare än vanligt, någon som märkte av detta var mäklaren Jan Malmberg som arbetar på Husman Hagberg i Bromma.

– Det fanns en tröghetsfaktor den hösten, säger Jan Malmberg.

Även om mäklarna hade de tufft den hösten var konkurrensen mellan mäklare inte som idag eftersom att det inte fanns lika många.

Bromma har varit en attraktiv stadsdel att bo på sedan länge men det finns också områden som blivit populära på senare år.

– Det har till exempel hänt mycket i Beckomberga, det har varit projekt där hela tiden, det är en litet område som har blivit ganska populärt, säger Mikael Flobecker, fastighetsmäklare på Bjurfors i Bromma.

 

Här är några av de bostäder som var till salu 2008:

 

ANNONS

En charmig tvåa på Alviks torg – 1,7 miljoner

Foto: Arkivbild

Lägenheten på Gustavslundsvägen i Bromma är 61 kvadratmeter stor fördelat på 2 rum och kök. Den har en tidstypisk interiör med vackra detaljer såsom ekgolv, högt till tak och fransk balkong. Utgångspriset 2008 var 1,7 miljoner och idag skulle den kostat cirka 4,4 miljoner.

 

Rymligt radhus i Blackeberg – 2,9 miljoner

Foto: Arkivbild

Detta är ett mycket charmigt och välplanerat gavelradhus på 99 kvadratmeter. Det finns en fungerande öppen spis och en fantastisk sydväst vänd tomt som vetter mot allmänning. Huset är i princip helt insynsskyddat med balkong i soligt sydvästläge. Det finns fyra sovrum och två badrum, ett på vardera plan. Allrummet är ljust och öppet med goda arbetsytor och rymlig matplats. Utgångspriset 2008 var 2,9 miljoner och idag skulle det kostat cirka 4,6 miljoner kronor.

 

Klassisk villa på 210 kvadratmeter – 7,6 miljoner

En klassiskt vacker Brommavilla belägen med närhet till såväl Nockeby torg som Mälaren. Huset har härliga ytor som är renoverade med originaldetaljer bevarade. Köket har en glasad vägg mot en stor tomt och uteplats. Med fem sovrum och en barnvänlig tomt passar huset hela familjen. Utgångspriset 2008 var 7,6 miljoner och idag skulle den kostat cirka 16,6 miljoner kronor.

 

Trea med balkong i söderläge – 1,9 miljoner

Den här trerums lägenheten är 75 kvadratmeter stor med balkong i söderläge. Köket är renoverat med goda arbetsytor och matplats upp till åtta personer. Badrummet har helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Från vardagsrummet kan man gå ut till balkongen som har sol från morgon till kväll. Lägenheten har två stora sovrum och ett av de har en nyrenoverad toalett. 2008 var utgångspriset 1,9 miljoner och idag skulle den kosta cirka 4 miljoner.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.