ANNONS

9 år sen – Så billigt var boendet i Huddinge

Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år.
Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år.
Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år. Så här såg det ut när man läste bostadsannonserna i Mitt i 2008. Vad kostade en nyproducerad villa i Glömsta eller en femma i Fullersta för nio år sedan?
ANNONS
År 2008 präglade en finanskris och höjda bostadsräntor bostadsmarknaden, vilket syns på priserna på de nio år gamla bostadsannonserna.
Peder Brännström arbetade som mäklare i Huddinge 2008 och han upplevde det som svårare att få objekt sålda på den tiden.
– Vi hade ju en konjunktursättning då 2008, den var ju vedertagen då och det blev en mer avslagen marknad, säger Peder Brännström på Husman Hagberg i Huddinge.Även om det var svårare att få objekt sålda så var det inte lika mycket konkurrens mellan mäklare eftersom att det inte fanns lika många som idag.Ett område som fått ett uppsving i Huddinge på senare år är Vistaberg som ligger i kommundelen Sjödalen-Fullersta.

– Det är ett fantastiskt område som började etableras 2008, jag har sålt massor där och det är jätteroligt säger Peder Brännström.

Här är några av de hus som var till salu 2008:

Fräsch femma i Fullersta – 590 000 kronor 

Foto: Arkivbild

Ett mycket fräscht radhus med fem rum och stenlagd uteplats. Ligger nära till skog och Huddinge centrum. Det går även snabbt att komma till daghem och skola. Utgångspriset 2008 var 590 000 kronor och idag skulle den kosta 3 miljoner.

Exklusiv nyproducerad villa i Glömsta – 5,7 miljoner

Foto: Arkivbild

Villan är 214 kvadratmeter stor fördelat på sex rum och kök samt två badrum. De fyra sovrummen är rymliga och ett av de har en walk-in closet. Vardagsrummet har en öppen planlösning med stora panoramafönster som sträcker sig 6 meter upp vilket skapar ett otroligt läckert rum. Tomten är mycket stor på 1656 kvadratmeter. Utgångspriset 2008 var 5,7 miljoner och idag skulle den kosta 8,1 miljoner.

ANNONS

Trivsam och rejäl villa i Segeltorp – 3,1 miljoner

Foto: Arkivbild

En rejäl och praktiskt planerad villa för dig som vill sätta egen prägel på din bostad. Här finns möjlighet till uthyrning eller generationsboende, då det övre planet är inrett som en separat bostad med litet kök, vardagsrum, två sovrum, badrum samt balkong. Här finns även garage och friggebod. Utgångspriset 2008 var 3,1 miljoner och idag skulle den kosta 5,3 miljoner.

Sutterängvilla för hela familjen i Myrängen – 3,2 miljoner

Högt belägen souterrängvilla från 1987 med plats för hela familjen! Villan är 189 kvadratmeter fördelat på 7 rum, varav 5 sovrum. Det finns en stor balkong med eftermiddagssol och fantastik utsikt. Det finns även ett separat garage. Tomten är mycket rymlig med 1,117 kvadratmeter. Utgångspriset 2008 var 3,2 miljoner och idag skulle den kosta 5,3 miljoner.

ANNONS