ANNONS

9 år sedan – så billigt var boendet på Lidingö

Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år.
Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år.
Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år. Så här såg det ut när man läste bostadsannonserna i Mitt i 2008. Vad kostade en tvåa med balkong i Torsvik eller en villa med 8 rum i Högberga?
ANNONS

År 2008 präglade en finanskris och höjda bostadsräntor bostadsmarknaden, vilket syns på priserna på de nio år gamla  bostadsannonserna.

Annika Thustrup arbetade som mäklare på Lidingö 2008 och hon upplevde det som svårare att få objekt sålda på den tiden.

– Det var en krasch vilket gjorde att ingen ville köpa bostäder, det hände ingenting, villor och radhus gick inte och sälja på hösten 2008, säger Annika Thustrup mäklare på Skandia mäklarna på Lidingö.

Även om det var svårare att få objekt sålda så var det inte lika mycket konkurrens mellan mäklare eftersom att det inte fanns lika många som idag.

De har varit lättare att sälja bostäder på Lidingö på senare år när trafiksituationen har förenklat vägen till och från kommunen.

– Lidingö fått ett uppsving i samband med norra länken och tunnlar byggdes, säger Annika Thustrup.

Här är några av de hus som var till salu 2008:

 

Trea med panorama utsikt mot havet – 3,9 miljoner

ANNONS

Lägenheten i Gåshaga har en enastående utsikt över Stockholms inlopp. Den har en inglasad balkong ett stenkast från strandlinjen. Bostaden är 71 kvadratmeter fördelat på tre rum och kök. Området har en härlig skärgårdsatmosfär med badholme och småbåtshamn. Det är nära till restauranger och skola och daghem. Utgångspriset 2008 var 3,9 miljoner idag skulle den kosta 6,8 miljoner.

 

Kulturhistoriskt radhus i Kyrkviken – 5,2 miljoner

Detta kulturhistorisk intressanta radhuset ligger i Kyrkviken och är i toppskick. Radhuset är 135 kvadratmeter stort fördelat på 4 sovrum och 2 toaletter samt tvättstuga och förråd. Huset ligger i en vacker miljö i ett barnvänligt område nära till båthamn, natur, skola, daghem och Lidingö centrum. Utgångspriset 2008 var 5,2 miljoner och idag skulle det kosta 7,6 miljoner.

 

Stort familjehus med 8 rum i Högberga – 7,4 miljoner

Denna unika villa ligger på ett högt och ljust läge med original byggnad från 1926. Det 340 kvadratmeter stora huset är perfekt för den större aktiva familjen. Fastigheten har en härlig insynsskyddad trädgård i väster. Det har generösa ytor med 8 rum varav 6 sovrum och ett rymligt och ljust lantkök. Det finns även bastu och bubbelbad samt ett bibliotek och kakelugn. 2008 kostade huset 7,4 miljoner och idag skulle det kostat 11,5 miljoner.

 

Välplanerad tvåa med balkong – 1,8 miljoner

Välplanerad lägenhet på 52 kvadratmeter med två rum och kök. Bostaden har även en balkong med eftermiddags- och kvällssol. Sovrummet är rymligt och vardagsrummet har en fransk balkong. Köket är nyrenoverat och badrummet är helkaklat. Nära till Lidingö centrum och Ropsten. 2008 var utgångspriset 1,8 miljoner och idag skulle det kosta 3,7 miljoner.

ANNONS