9 år sedan – så billigt var boendet i Nacka

Så här såg det ut när man läste bostadsannonserna i Mitt i 2008.
Så här såg det ut när man läste bostadsannonserna i Mitt i 2008.
Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år. Så här såg det ut när man läste bostadsannonserna i Mitt i 2008. Vad kostade en trea med balkong i Älta eller en villa med pool i Saltsjö-Boo?

År 2008 präglade en finanskris och höjda bostadsräntor bostadsmarknaden, vilket syns på priserna på de nio år gamla  bostadsannonserna. Mäklaren Lars Roos upplevde att de var svårt att få objekten sålda på den tiden.

– 08 var det en period med ett vakuum, under hösten hände det ingenting. Det var en global finanskris som gjorde att man var tvungen att gå ner i pris på de objekt man skulle sälja.

Även om det var svårare att få objekt sålda så var det inte lika mycket konkurrens mellan mäklare eftersom att det inte fanns lika många som idag.

I Nacka är det vissa bostadsområden som också fått ett uppsving på senare år.

– Ett område som Orminge har blivit mer populärt på senare år, lika så Finnboda och Saltsjökvarn där man har byggt väldigt mycket nytt, säger Lars Roos som är mäklare på Mäklarhuset i Nacka.

Här är några av de bostäder som var till salu 2008:

 

Stor villa från 1907 med sol hela dagen – 5,7 miljoner

Foto: Arkivbild

Villan på 144 kvadratmeter ligger i Skuru i Nacka. Fastigheten som byggdes 1907 har sex rum och kök med den äldre charmen bevarad. Utanför finns en parkliknande hörntomt med murar, fruktträd, gräsmattor, syrénhäckar, grusade gångar med sol hela dagen. Köket har en öppen planlösning och tillhörande glasveranda, du hittar även en fungerande kakelugn i vardagsrummet. På övervåningen  finns ett allrum med fönster i tre väderstreck och balkong. Utgångspriset 2008 var 5,4 miljoner idag skulle den kosta 9,3 miljoner.

 

Fräsch trea med balkong i Älta – 995 000 kronor

Foto: Arkivbild

Lägenheten är 88 kvadratmeter stor fördelat på tre rum och kök. Den är välplanerad och fräsch med en helt insynsskyddad balkong i sydväst. Dessutom finns en vädringsbalkong på andra sidan lägenheten med utgång från både kök och sovrum. Lägenheten har helkaklat badrum med badkar plus en gästtoalett. Utgångspriset 2008 var 995 000 kronor och idag skulle den kosta 2,7 miljoner.

 

Villa med relaxavdelning och inomhuspool – 5,2 miljoner

Foto: Arkivbild

En storslagen suterräng villa med en totalyta på 260 kvadratmeter, varav fem sovrum och tre badrum. Du välkomnas av en hall med ett exklusivt marmor golv och golvvärme. Vardagsrummet är 60 kvadratmeter med ett generöst ljusinsläpp och öppen planlösning och öppen spis. Fastigheten har även en tillhörande altan i söderläge. På suterrängplanet hittar du det stora rummet med pool och en härlig relaxavdelning med panoramafönster mot söder. Utgångspriset 2008 var 5,2 miljoner idag skulle det kosta 9,2 miljoner.

 

Elegant tvåa nära Sickla köpkvarter – 2,6 miljoner

Denna eleganta tvåa har ett modernt kök med bardisk mot vardagsrummet. Lägenheten är 69 kvadratmeter och har en balkong med eftermiddags-/kvällssol mot innergården. Sovrummet är rymligt med en hel garderobsvägg. Badrummet är helkaklat med duschhörna, tvättmaskin och torktumlare. Bostaden ligger nära Sickla köpkvarter för shopping och Sickla sjö för bad. Utgångspriset 2008 var 2,6 miljoner och idag skulle den kosta 5,3 miljoner.