ANNONS

9 år sen – Så billigt var boendet i Söderort

Så såg bostadsannonserna ut 2008 i Söderort.
Så såg bostadsannonserna ut 2008 i Söderort.
Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år. Så här såg det ut när man läste bostadsannonserna i Mitt i 2008. Vad kostade en trea i Högdalen 2008 eller en villa i Gamla Enskede?
ANNONS

År 2008 präglade en finanskris och höjda bostadsräntor bostadsmarknaden, vilket syns på priserna på de nio år gamla  bostadsannonserna.

Maria Fäktenmark arbetade som mäklare i Söderort 2008 och hon upplevde det som svårare att få objekt sålda på den tiden.

– Det var sådär , det var inte helt lätt, vi fick färre spekulanter då vi inte gick ut med accepterade priser.

Även om det var svårare att få objekt sålda så var det inte lika mycket konkurrens mellan mäklare som idag eftersom att det inte fanns lika många. I Söderort har Enskede fått ett uppsving de senaste åren menar Niclas Claeson som arbetar som mäklare på Skandiamäklarna i Enskede.

– Det har exploaterat de sista fem åren, det ligger ju på ett såpass bra läge och nära stan. Folk vill bo i gamla charmiga hus, här ser det fortfarande ut som för hundra år sedan. Det bibehåller den charm som fanns då, säger Niclas Claeson.

Här är några av de hus som var till salu 2008:

Parhus byggt 1909 i Gamla Enskede – 4,2 miljoner 

Foto: Arkivbild

Parhus byggt 1909 i genomgående bra skick med ett utmärkt läge i hjärtat av Gamla Enskede granne med Margaretaparken. 95 kvadratmeter fördelat på 4-5 rum och kök med bland annat renoverade våtutrymmen. Även en solig och friköpt trädgårdstomt. Utgångspriset 2008 var 4,2 miljoner idag 2017 skulle det kosta 8.4 miljoner.

ANNONS

Unik etagevåning i Farsta – 1,9 miljoner 

Foto: Arkivbild

En 4 rums lägenhet på Arvikagatan i Farsta. 111 kvadratmeter med spännande och modern planlösning vilket skapar rymd och atmosfär utöver det vanliga. Totalrenoverad 2001. Upp till 6 meter i takhöjd och panoramafönster. Utgångspris 2008 var 1,9 miljoner idag skulle den kosta 3 miljoner.

Ljus och fräscht radhus i Gubbängen – 2,9 miljoner

Foto: Arkivbild

Ett gavelradhus på Gubbängsvägen med friköpt tomt. Huset är 86 kvadratmeter med härlig rymd och stort ljusinsläpp. I vardagsrummet finns mysig fungerande öppen spis. Utgångspriset 2008 var 2,9 miljoner idag skulle det kosta 5,5 miljoner.

Rymlig trea i Årsta – 1,4 miljoner

Foto: Arkivbild

En 74 kvadratmeter stor hörnlägenhet. Tre rum med utsikt över Söderort från balkongen. Vardagsrummet har fönster mot två väderstreck och fransk balkong. Utgångspriset 2008 var 1,4 miljoner och idag skulle den kosta 4,1 miljoner.

 

En trea med balkong i Högdalen – 1,2 miljoner

Foto: Arkivbild

En rymlig trea på 79 kvadratmeter. Trevligt kök och stor balkong. Samt ett helkaklat badrum. Närhet till Högdalens Centrum och tunnelbana. Priset år 2008 var 1,2 miljoner och idag skulle den kosta 2,8 miljoner kronor.

ANNONS